Van'daki işçi alımlarıyla ilgili flaş açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu İş-Kur'daki eleman alımları öncesi adil olun çağrısında bulundu.

 Vansesi Haber Merkezi

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu AKP’nin 1 Kasımda ve sonrasında İŞKUR aracılığı ile alınan elemanların seçim yemi olarak kullanıldığını, listelerin AKP teşkilatlarınca hazırlanıp onaylandığını bu anlamda İŞKUR müdürlüğüne çok fazla iş bırakılmadığını ifade ederek, yeni alımlarda bunun tekrarlanmaması gerektiğini hatırlattı.

  Kurukcu yaptığı açıklamada Van’ın işsizlik rakamlarının göz önünde bulundurularak, adım atılması gerektiğini ve alımların adil bir şekilde yapılması gerektiğini söyleyerek açıklamasına şöyle devam etti; “İşsizlik sorunu toplumumuzun, ilimizin en büyük sorunlarından bir tanesidir bu yüzden bu sorunun ilimizin gündeminden artık çıkarılması gerekmektedir. İlimizde 30 binin üzerinde işsiz bulunmaktadır. Buda ilimizin ekonomik anlamdaki geri kalmışlığın en açık göstergesidir. İlimizin en önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununu göreve geldiğimiz ilk günden bu yana hep dile getirdik hep gündemde tuttuk. İşsizlik sorunu çözülmeden hiçbir şey çözülmez dedik. Bu söylediklerimizin arkasındayız. Binlerce işsiz gencin yaşadığı bir memlekette huzurdan, gelişmişlikten bahsedilemez. Kaldı ki liyakatin ölçüt olarak alınmadığı ilimizde birilerinin kalkıp başarı hikâyeleri anlatması tarif edilemez bir gaflettir” şeklinde konuştu.

 SERÇE: ALIMLAR KURA İLE OLACAK

 İŞKUR müdürü M. Salih Serçe ise yaptığı açıklamada alımların bu kez kura ile yapılacağını herhangi bir şaibeye yâda belirsizliğe mahal verilmeyeceğini kaydederek Van halkının vicdanının rahat olması gerektiğini kaydetti.

CHP Van il başkanı Mehmet Kurukcu da bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

 

Bakmadan Geçme