Van'daki O Evin Açılışı Yapıldı

Bugün Van'a gelerek ziyaretlerde bulunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, daha önce Van'da vali evi olarak kullanılan sonradan Özel Eğitim Uygulama okuluna dönüştürülen merkezin açılışa katıldı.

Fahrettin Yiğit

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Ozan Balcı, AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ile Edremit ilçesinde daha önce vali evi ve yazlık konut olarak kullanılan, yapılan çalışmalarla Özel Eğitim Uygulama Okuluna dönüştürülen merkezin açılışını yaptı. Folklör ekibi tarafından karşılanan Bakan Tekin, anaokulu ve ilkokul düzeyindeki özel gereksinimli çocukların faydalanacağı, ailelerin dinleneceği merkezi gezerek Van Valisi Balcı’dan bilgi aldı.

4500 M2 ÜZERİNE KURULDU

Van Valisi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'nın çabalarıyla 7 derslikli Özel Eğitim Uygulama Okulu haline getirildi. 4 bin 500 metrekarelik alan üzerinde kurulu kompleks, ana okulu ve ilkokul düzeyindeki özel gereksinimli çocuklara hizmet verecek. Özel gereksinimli çocukların ihtiyaç duyabileceği tüm detaylar düşünülerek tasarlanan okul, çok amaçlı özel eğitim sınıfları, özel aktivite sınıfları, 1700 kitap kapasiteli kütüphane, idari bina ve mutfak gibi donatılar ile çocukların ailelerinin de vakit geçirebileceği alanlardan oluşuyor. Yaş ve performans düzeyi uygun olan çocukların aileleri, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerine (RAM) başvuruda bulunarak buraya kayıt yaptırabiliyor.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme