Van'daki Okullarda Tatbikat Yapıldı

Van'da dün 4.7 şiddetinde meydana gelen ve büyük panik yaratan depremin ardından bugün Van'daki okullarda tatbikat yapıldı.

Fahrettin Yiğit

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem dairesinin açıkladığı verilere göre; 12 Ekim Perşembe (Dün) 
Büyüklük:4.7 (Mw) 
Yer:Van Gölü - [04.01 km]
 Tuşba (Van)  Tarih:2023-10-12 Saat:14:04:04 TSİ Enlem:38.906 N Boylam:43.501 E Derinlik:7 km’de gerçekleşen ve Van’da büyük panik yaratan deprem meydana geldi.

Meydana gelen depremin ardından bugün Van genelinde Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Atatürk Anadolu Lisesi gibi bir çok okulda öğrenci ve öğretmenlerle deprem tatbikatı yapıldı.
Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Okul idaresi kontrolünde deprem tatbikat yapıldı. Öğretmen ve öğrencilerin olası deprem ve doğal afetlere karşı hazırlıklı olunabilmesi amacıyla ilk etapta alarm verilerek, “çök, kapan, tutun “pozisyonu alındı. Bina tahliye edildi. Ekipler, tahliyenin ardından, öğretmen ve öğrencilere doğal afet gibi durumlar öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler konusunda teorik ve uygulamalı eğitim verdi.

OKULLARDA NEDEN TATBİKAT YAPILIR?

Okullarda düzenlenen tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem veya yangın felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde uygulanır. Bu sebeple çocuklar çoğunlukla tatbikatları gerçek olaylar gibi hissedebilir, tatbikatlar sırasında ve sonrasında çeşitli duygusal tepkiler verebilirler. Bu tepkiler herhangi bir felaketten sonra her yaştan insanın yaşayabileceği normal ve yerinde tepkilerdir.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme