VAN'DAN BÜLENT ARINÇ'A SERT TEPKİ

Van'daki siyasiler ve STK başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, başbakan yardımcısı, hükümet sözcüsü ve AK Parti kurucularından Bülent Arınç'ın, '80 milyonluk ülkede belki 80 kişi haricindeki herkes FÖTE'ye sempati beslemiş olabilir' sözlerine sert tepki gösterdi.

Burhan Ergin

AK Parti kurucularından Bülent Arınç'ın, "80 milyonluk ülkede 80 kişi hariç herkes Fetullah Gülen'e sempati beslemiş olabilir' sözleri Van'da sert eleştirilere neden oldu. MHP, HÜDA PAR, Vatan Partisi, Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Şahin ve Saadet Partisi  Bülent Arınç'a tepki gösterdi.

MHP: Bülent Arınç'ın geçmişi bellidir

Arınç'a sert tepki gösteren MHP Van İl Başkanı M. Salih Güngöralp ve İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, "FETÖ terör örgütünün elebaşı için ağlayan adam partimiz ve halkımızla ilgili talihsiz bir açıklama yapmıştır. Asla partimizin duruşundan ve düşüncelerinden taviz vermedik. Aynı kararlılıkla halkımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Bülent Arınç'ın geçmişi bellidir. Hangi gömleği giydiğini, kimlere hizmet ettiğini, 15 Temmuz'dan sonra yüce Türk milleti görmüştür. Bülent Arınç'ın, uzun yıllar FETÖ terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'le bağı olmuştur. Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken, FETÖ  elebaşısına sürekli 'döngel hasret bitsin' açıklamalarıyla destek vermiştir. Partimizin hiçbir zaman cemaatlerle veya terör örgütleriyle işi olmamıştır. Parti olarak bu şahsı şiddetle ve nefretle kınıyoruz" ifadelerini kullandılar.

HÜDA PAR: Basiret tutulmasıdır

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın, Arınç'ın açıklamalarına basiret tutulması yorumunda bulunarak, "Sayın Bülent Arınç'ın toplumun tamamını FETÖ'ye yakın göstermesi tam anlamıyla bir basiret tutulmasıdır. Toplumumuzun büyük kesimi FETÖ'cü değil, FETÖ mağduru insanlardır. Bu mağduriyet sadece cezai anlamda bir mağduriyet olmayıp dini ve İslami değerlerin dezenformasyonu şeklinde bir mağduriyettir. FETÖ devlet erkini kullanarak insanları kendine çekmeye çalışmıştır. Dolayısıyla o dönem devlet erki içerisinde bulunan sayın Bülent Arınç ve çevresi FETÖ'ye yakın olduğu için öyle bir algılama içine girmiştir. Bu nedenle söylemlerini doğru bulmuyoruz. Ancak şu veya bu şekilde kandırılarak iyi niyetle örgütsel bağlantı içerisine girmeksizin FETÖ'yle bir şekilde yolu kesişen insanları da mağdur etmemek gerekir. Meseleye Adalet düzlemi ile yaklaşılmalı sapla samanı birbirinden ayırmak lazımdır" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi: Arınç'ın açıklamalarını şiddetle kınıyoruz

Vatan Partisi Genel Merkez yöneticisi Cafer Sincer ve İl Başkanı Erkan Çataloğlu'nun ortaklaşa yaptığı açıklamada Arınç'ın açıklamalarını şiddetle kınadıklarını belirterek, "Bülent Arınç Ergenekon ve balyoz tertibi döneminde askerlerin araçla kendisini takip ederek, suikast yapacakları iddiasıyla kozmik odaya girmeyi sağlayan kişidir.  Sonra o araçta patates ve soğanlar olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de yurtseverlerin tutuklandığı, Türk ordusuna darbe vurulduğu, Cumhuriyetçilerin içeriye atıldığı FETÖ kumpasının yolunu açan biridir. Bülent Arınç bu açıklamayla kendisini ve kendisine benzeyenleri kurtarmaya çalışıyor. Biz bu açıklamaları şiddetle kınıyoruz" dediler.

Şahin: Kendini kurtarmak için 80 milyona iftira atmak doğru değil

Van Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı İbrahim Şahin, Arınç'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Sayın Bülent Arınç'ın 80 milyon insandan özür dilemesi gerekiyor. Kendi inandığı, birlikte hareket ettiği, Devletin önemli kademelerine atamalarını bu halk yapmadı herhalde o nedenle dün de bu günde demokrasi esas alındığında cemaatlerin devlet içerisindeki faaliyetlerinin karşılığı olmamalı diye düşünüyorum. Kendini kurtarmak için 80 milyon insana iftira atılması doğru değildir" dedi.

Saadet Partisi: Bülent Arınç, Gülen'e AKP'lilerin bir dönem ki sempatilerini ifade etmek istemiştir

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan ise, "Sayın Bülent Arınç yaptığı açıklamada 80 milyonluk kitlede 80 kişi haricindeki herkesin Fethullah Gülene sempati beslediğini ifade ederken 12 yıl boyunca ne istedilerse verdikleri, hasretinden yanıp tutuştukları, Muhterem Hocaefendi diye diye gece gündüz methiyeler düzdükleri Fethullah Gülen’e AKP'lilerin bir dönem ki sempatilerini ifade etmek istemiştir" ifadelerini kullandı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme