• Haberler
  • Güncel
  • Van depreminde hayatını kaybedenler için anma programı

Van depreminde hayatını kaybedenler için anma programı

Van Büyükşehir Belediyesi, 23 Ekim 2011 yılında gerçekleşen Van Depremi'nin 13. yıl döneminde anma programı düzenleyecek. 

2011 yılında Van’da yaşanan deprem felaketinin yıl dönümü nedeniyle Büyükşehir Belediyesi deprem duyarlılığını arttırmak ve deprem farkındalığı oluşturmak için anma programı düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu bileşenleriyle yapılacak ortak anma programı kapsamında, ilk olarak 23 Ekim Çarşamba günü saat 10.00’da Akköprü Parkında bulunan Deprem Anıtı’nda, Van Depremi’nde hayatını kaybedenler anılacak.

Basın açıklamasının da yapılacağı anma programının ardından Kent Meydanı’nda Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından katılımcılara, afet farkındalık kitapçığı dağıtımı, İMO’nun Van Depremi konulu fotoğraf sergisi ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı’nın arama kurtarma ekiplerinin ekipman ve teçhizat tanıtımı olacak.
Son olarak Nûda Kültür Merkezi’nde Afet İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından, TMMOB ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin jeoloji, jeofizik ve inşaat mühendisleri ile şehir plancılarının katılımıyla, katılımcılara afet ve farkındalık semineri verilecek. 

Bakmadan Geçme