VAN-DER hayır lokması dağıttı

Antalya'da Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yapan, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (VAN-DER) 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Van depreminin yıldönümü nedeniyle hayır lokması dağıttı.

Vanlılar arasında sosyal, kültürel, dayanışmayı sağlamak, Van kültürünü tanıtıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2011 yılında Antalya'da kurulan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 23 Ekim 2011 günü saat 13:41 de Van’da meydana gelen ve 25 saniye süren 7.2 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin anısına; geleneksel hale gelen anma programında, bu yıl kapalı yolda hayır lokması dağıttı. 

VAN-DER hayır lokması dağıttı

Van depremi büyük hasara yol açmış ve 644 kişinin hayatını kaybetmesine 1966 kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Hayır lokması dağıtımında Van depreminde hayatını kaybedenler 13 yıl sonra anılarak, adeta acılı anlar yeniden yaşandı. Anma etkinliği büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Katılanlar bir daha büyük acıların yaşanmamasını temenni ettiler. Antalya Vanlılar Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Başkanı M. Yaşar Müncester hayır lokmasına katılan Gaziantep Derneği, Vanlı İş Adamaları Derneği, Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği, Antalya Balkan Türkleri Dayanışma Derneği, Ant’Ayder Karaman Ayrancılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, hemşehrilerine ve tüm Van dostlarına teşekkür etti.

VAN-DER hayır lokması dağıttı

Müncester yaptığı açıklamada “23 Ekim 2011 günü saat 13:41’de gerçekleşen depremi aynı gün ve aynı saatte 13 yıl sonra bir kez daha anarak ,vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Van’da 644 kişinin hayatını kaybettiği ve 1966 vatandaşımızın yaralandığı, 7.2 büyüklüğündeki aynı zamanda çok büyük maddi hasara yol açan depremde tüm Türkiye tek yürek olup yaralarımızı sarmaya çalışmıştır Antalya’da Van’a kucak açmış ve çok sayıda hemşehrimiz Van’dan Antalya’ya göç etmiştir. Deprem maalesef ülkemizin acı bir gerçeğidir daha az can ve mal kaybı olmaması için genel ve yerel yönetimlerin daha ciddi tedbirler almasını diliyoruz. Antalya Vanlılar yardımlaşma ve dayanışma derneği yakın zamanda depremden nasıl daha az yara alırız konusunda seminerler düzenleyeceğimizi buradan duyurmak istiyoruz. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

VAN-DER hayır lokması dağıttı

VAN-DER hayır lokması dağıttı

Bakmadan Geçme