VAN DER, Vanlı gençleri ağırladı

Vanlılar arasında sosyal, kültürel, dayanışmayı sağlamak, Van kültürünü tanıtıp gelecek nesillere aktarmak amacıyla 2011 yılında Antalya'da kurulan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Antalya Van Vakfı, Tuşba Sanat Spor Kulübü Halk oyunları üyelerini ağırladı.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre kurulduğu günden bu yana Antalya’da Van'ın tanıtımına, kültürüne yönelik çalışmalar yürüten, Vanlıların ve Van'a gönül veren Van dostlarının birlik beraberliğine katkı sağlayan Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Van Vakfı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 

Vanlı gençlerin Antalya’da tatil yaparak gezip dolaşmalarına, hoşça vakit geçirmelerine vesile olan Tuşba Sanat Spor Kulübü Halk oyunları grubu yöneticileri Necmettin Yaşlak ve Yasemin Yaşlak örnek davranış sergiledi. 

Antalya’yı ziyaret eden Tuşba Sanat Spor Kulübü Halk oyunları grubunu ağırlayarak yakından ilgilenen Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Müncester yaptığı açıklamada, "Necmettin Yaşlak ve Yasemin Yaşlak hocalarımız bizimle iletişime geçerek Antalya’yı ziyaret edeceklerini belirttiler. Bizde Vanlı iş insanlarımızın desteğiyle Tuşba Sanat Spor Kulübü Halk oyunları grubu üyelerini konuk ettik. Gençlerimizle yakından ilgilenerek güzel tatil yapmalarına vesile olduk. Kulübün bizi ziyaret etmesi bizi çok mutlu etti. Her zaman kızlarımızın ve gençlerimizin yanındayız, çünkü gençler geleceğimizdir. Ayrıca gençlere her türlü destekte bulunan Vanlı iş insanlarımıza da teşekkür ediyorum" dedi.

Müncester, dernek olarak önemli çalışmalara imza attıklarını belirterek, " Van, binlerce yıllık geçmişe sahip, zengin bir kültürel mirasa ev sahipliği yapmaktadır. Buradaki etkinliklerle, Antalya'daki Vanlıların memleketleriyle bağlarını güçlendiriyoruz. Dernek olarak Antalya’da başı dara düşen tüm hemşehrilerimize elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 4 buçuk yıllık görev sürem içerisinde gönüllere dokunmaya çalıştık. Antalya’da ikamet eden Vanlı kardeşlerimizin ihtiyaç anında yardımlarına koşuyoruz. İnanın artık sadece Vanlı değil, Isparta, Muğla, Diyarbakır, Mardin’den gelen vatandaşlarımıza da elimizden gelen katkıyı sunmaya çalışıyoruz. Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak imkanlar el verdiğince hemşehrilerimize katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tuşba Sanat Spor Kulübü Halk oyunları grubu yöneticileri Necmettin Yaşlak ve Yasemin Yaşlak, Antalya Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Van Vakfı’nın göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakaya teşekkür ederek, “Antalya’daki Van gönüllüleri, Van elçileri bizleri yalnız bırakmayarak Antalya’yı gezip dolaşmamıza, hoşça vakit geçirmemize vesile olmalarına teşekkür ederiz” diyerek memnuniyetlerini dile getirdiler.  

Antalya Vanlılar Derneği, kurulduğu günden bu yana Van'ın tanıtımı, kültürünün yaşatılıp yaygınlaştırılması ve Vanlıların bir arada bulunması için çalışmalar yürütüyor. Dernek, Vanlıların ve Van'a gönül verenlerin birlik ve beraberliğine katkı sağlıyor. 

Bakmadan Geçme