Van Diyabet Gazetesi iki yaşına giriyor

Öz Haberci Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Çurku, sağlık eki olarak çıkardığı Van Diyabet Gazetesi'nin bir ay sonra iki yaşına gireceğini söyledi. Uzun yıllardır diyabet hastası olan, bu nedenle de bu ve benzeri hastalıklarla ilgili bilgiler içeren Van Diyabet Gazetesi adı altında ek bir gazete çıkaran Murat Çurku, çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Kendisi ve ailesinden bazı bireyler şeker hastası olduğu için sağlık haberleri içeren bir ek çıkarma kararını aldığını söyleyen Çurku, “Kendim ve ailemden bazıları diyabet hastası olduğu için, kendim de acısını çok çektiğim için, Van’da çıkardığım Öz Haberci Gazetesine sağlık eki niyetine Van Diyabet Gazetesi çıkarmaya başladım.” dedi.

Gazetenin önümüzdeki ay bir yaşını dolduracağını belirten Çurku, gazete ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:“Önümüzdeki ay iki yılı dolmuş olacak bu gazetenin. Çoğu insan için bir rehber gibi oldu. Şeker hastalığıyla ilgili, obezite hastalığıyla ilgili doktorlarla röportajlar yaptım ve gazetede yayınladım. Şu anda 12 sayfa gazete çıkartıyorum. Sivil toplum örgütleri, kaymakamlar, belediyeler, belli başlı kurumlar bu gazeteye destek oluyor. Onların bu desteklerine karşılık olarak da, sağlıkla ilgili haberleri oluyor, onları yayınlıyorum. Bu gazete sadece şeker hastalığı ile ilgili haberleri de içermiyor, bir sağlık gazetesi gibi diğer sağlık haberlerini de içeriyor.”

Gazetenin Erzurum’da baskıya girdiğini anlatan Çurku, “Erzurum’da Pusula Gazetesinde bastırıyorum. Çok güzel bir gazete, herkes beğeniyor. Şu anda 500 adet basıyorum, bine çıkarmayı düşünüyorum. Hepsini dağıtabiliyorum. Abonelerim var. Bazen vatandaşlar beni arıyorlar, ‘Allah senden razı olsun, senin gazeten sayesinde diyabet hastalığının ne olduğunu, tehlikelerinin neler olduğunu öğrenmiş olduk’ diyorlar.” diye konuştu. 

Diyabet hastalığıyla ilgili gazeteyle yetinmeyeceğini söyleyen Çurku, “İlerde kendi çabamla bir diyabet polikliniği de açmayı düşünüyorum. Hocalarla bağlantı kurmak istiyorum. Hem bazen gelip diyabetle ilgili seminer verirler doktorlar, hem de poliklinik şeklinde hastalar tedavi edilir. Burada doktorlarla konuştuk, rektör bey de destek çıkıyor. Sadece diyabet gazetesi ile yetinmek istemiyorum.” dedi. 

Uzun süredir gazetecilik yaptığını ve çok sıkıntılar yaşadığını belirten Çurku, “36 yıldır bu meslekteyim, çocukluğumdan beri bu meslekte çalışıyorum. Öz Haberci Gazetesi de 16-17 sene yayımlanıyor. Haftalık bir gazetedir. Deneyimli gazetecilerle çalıştım. Van dışında, Çorum, Adana, İstanbul, Hakkâri, Doğubayazıt’ta gazetecilik yaptım. Çok emek harcadım, zorluklar yaşadım, ama şimdi gazetecilik ayaklar altına alınmış. Hiç bilgisi olmayanlar bile gazetecilik yapabiliyor, internette bir site açıyor, oradan buradan haberleri kopyalayıp yapıştırıyor. Kimsenin kimseye saygısı da kalmamış bu meslekte.” diye kaydetti.

 

Bakmadan Geçme