Van Doğa Koleji Öğrencileri Oxford'da

Van Doğa Koleji öğrencileri, İngiltere Oxford street programı dahilinde İngilizce dilinin anavatanı İngiltere’de eğitim gördü.

Rıdvan CAN

İngiltere'nin Oxford Üniversitesi   street programı dahilinde ağırlıklı olarak İngilizce eğitiminin verildiği 8 günlük eğitime Van Doğa Koleji’nden 5, Türkiye genelinde Doğa Koleji’nden toplam 110 öğrenci katıldı.  İngilizce eğitim faaliyeti 19-26 Ocak tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşti.

İngilizce eğitiminde iletişimsel ve yaşayarak öğrenme yaklaşımlarını benimseyen ve uygulayan Doğa Koleji her yıl İngilizce eğitimin devamı olan Oxford Street projesi ile derslerine Londra şehir merkezinde sınıf ortamından uzakta devam ediyor.

Bir hafta Van’da bir hafta Oxford’a

İngiltere’ye giden Van Doğa Koleji öğrencileri dünyanın değişik yerlerinden gelen öğrencilerle kültür etkileşimin yanı sıra İngilizce pratiklerini geliştirme imkânı da buldu. Gezi kapsamında Uygulamalı İngilizce eğitimi için Big ben, London eye, Madam tussaud, british ve Oxford Üniversite'si London Sightseeing Tour (tüm şehir) (denizcilik müzesi), London Eye, Science and British Museum, Chelsea Stadium, Buckingham Palace, Thorpe Park, Madamme Tussauds (balmumu müzesi), Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi) gibi Londra'yı ve İngiltere'yi temsil eden yerleri görme ve gezme imkânı bulan öğrenciler, Doğa Koleji'ne ve bu imkanı kendilerine sağlamasından dolayı teşekkür ettiler. 

Davut Ege: Öğrenciler için çok faydalı geçti

Katıldıkları 8 günlük programla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Doğa Koleji İngilizce öğretmeni Davut Ege, Doğa Koleji İngilizce eğitiminde klasik teknik ve metotlardan uzak ve yenilikçi yaklaşımları ile sınıflara sığmadığını İngiltere’de Doğa Koleji öğrencileriyle birlikte pratik yapma imkanı bulduklarını ifade ederek, ‘’öğrencilerinin kendilerine öz güvenlerinin arttığını söyledi. Ege, "İngiltere gezisinin öğrencilerimizin genel kültürlerini ve İngilizcesini pekiştirmesi için çok faydalı olduğuna inanıyorum." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme