• Haberler
  • Güncel
  • Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ziyaretçileriyle buluşuyor

Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı ziyaretçileriyle buluşuyor

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde 3-7 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Burhan Ergin

Van’da 13’üncüsü düzenlenecek olan Van Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı bugün törenle açılıyor. 81 ilden gelen yöresel lezzetlerin sergileneceği fuara 150 firmanın katılması bekleniyor.

İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri Veysi Uygun, Özgür Can Çelik ve Fuar Koordinatörü Kemal Ulak basın mensuplarıyla bir araya gelerek fuarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıda konuşan İpekyolu Expo Fuar A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Can Çelik, “Mayıs ayında 3 fuar düzenleyeceğiz. Birincisi 3-7 Mayıs tarihleri arasında Doğu Anadolu Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 10-14 Mayıs tarihleri arasında ikincisi Evlilik Hazırlıkları ve Mobilya Fuarı, üçüncüsü de 18-21 Mayıs tarihleri arasında inşaat fuarı düzenleyeceğiz. Deprem nedeniyle fuarlarımız biraz sıkıştı. Normalde Mart ayında planladığımız fuarlarımız vardı fakat deprem sebebiyle fuarlarımızı erteledik. Fuarlarımıza Mayıs ayı itibariyle başlıyoruz. Tarım fuarımız bölgenin en büyük tarım fuarlarından biridir. Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum, Ağrı, Hakkari, Siirt, Bitlis’te bu lokasyonda başka bir tarım fuarı yapılmıyor. 14 yıldan bu yana burada tarım fuarı yapılıyor. Bu çok önemlidir. Fuarımıza geçmiş yıllarda olduğu gibi yine büyük traktör firmalarımız, tarım aletleri, tarım teknolojileriyle ilgili firmalar katılacak. Tarımla uğraşan bir çiftçinin ihtiyaç duyabileceği bütün ürünler fuarda mevcuttur. Ayrıca fuarımızda hayvancılık ve gıda ürünleri de sergilenecek. Van halkının çok sevdiği gurme yöresel ürünler kısmımız var. Karadeniz’den süt ve süt ürünleri geliyor. Isparta’dan gül ve gül ürünlerimiz geliyor. Çankırı’dan tuz ve tuz ürünleri geliyor. Ege’den zeytinlerimiz geliyor. Kahramanmaraş’tan baharat çeşitlerimiz geliyor. Uşak’tan tarhana, Aydın’dan ceviz sucuğu, Kayseri’den pastırma sucuk geliyor. Yine Türkiye’nin farklı bölgelerinden farklı tatlar ve ürünler halkımızla buluşacak. Çarşamba günü (bugün) başlayan fuarımız Pazar gününe kadar devam edecek. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzle birlikte ilk gün en güzel kuzu yarışmamız olacak. En güzel kuzu yarışmamızda birinciye, ikinciye, üçüncüye ve dördüncüye çeşitli ödüller vereceğiz. Van’ın en güzel kuzusunu seçeceğiz. Çiftçilerle üreticilerin, üreticilerle mal tedarik eden çiftçilere ürün sağlayan, hizmet sağlayan firmaların bir araya gelip verimli bir iletişim köprüsü kuracağı bir fuar organizasyonu olacak. Van halkımızın yöresel ürünleri ve tatları bir arada bulabilecekleri, oldukça güzel, keyifli, eğlenceli bir fuar olacak” ifadelerini kullandı.

“Bu yılki fuarımız her haliyle çok kapsamlı olacak”

Daha sonra söz alan Veysi Uygun, “Tarım fuarımızda bölgenin en büyük ihtiyaçlarından olan fidanları ücretsiz dağıtacağız. Çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Tarım ve Orman Bakanlığımız ilk defa Van’a büyük bir çıkarma yaparak 300 stant kurarak bölgedeki çiftçilere özel hizmet verecek. Tanıtımları ve destekleri olacak. Bu yılki fuarımız her haliyle çok kapsamlı olacak. Bölgedeki çiftçilerimiz fuarımızda bir araya gelecek. Van en çok fuar düzenleyen beşinci şehirdir. Van şuan artık uluslar arası fuarlara doğru gidiyor. Önümüzdeki süreçte uluslar arası çapta fuarlar düzenleyeceğiz. Halk Eğitim Merkezi önünde ücretsiz servis hizmeti vermeye devam ediyoruz” dedi.  

”Çiftçilerimiz fuara davet edilmiştir”

İpekyolu Expo Fuar Aş Tarım Fuarı Koordinatörü Kemal Ulak, “Bu yıl 13’üncsü düzenlenecek olan bölgede tarım sektörünün tek fuarı olan Van Doğu Anadolu Tarım Hayvancılık ve Gıda fuarı Doğu Güneydoğu ve Ortadoğu ekseninde sektörün de buluşma noktası olarak kabul edilmekle birlikte, bölgenin en büyük çiftçi buluşması haline gelmiştir. Bölgede tüm çiftçiler ve tarım birimleri tarafından beklenen fuarımız, başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere Van Valiliği, Van Ticaret Borsası, Van Ticaret ve Sanayi Odası, Van Büyükşehir Belediyesi, Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Van Ziraat Odaları tarafından desteklenmektedir. Fuarımızda tarım ve hayvancılık aletleri, tohum, sulama sistemleri, gıda ve birçok ürün sergilenecektir. Her yıl traktör ve tarım aletlerinde satış rekorları gerçekleştirilen fuara başta ilimiz çiftçileri olmak üzere çevre illerinden Hakkari, Ağrı Iğdır, Muş, Bitlis’ten çiftçilerimiz fuara davet edilmiştir’’ dedi.

“Tüm halkımızı büyük şölene davet ediyoruz”

Ulak açıklamasının devamında “İpekyolu Expo Fuar Aş olarak fuara çok iyi hazırlandıklarını  Tarım ve Orman Bakanlığımızın fuarda özel bir sergisi olacaktır. Bu doğrultuda tüm tarım birimlerine ve çiftçilerimize özel bir hizmet sunacaklardır. Ayrıca Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapılmaktadır. Fuarımızda tarım aletleri, traktör, tohum, gübre, fidan, peyzaj ürünleri, gıda ve tarımsal birçok ürün sergilenecektir.  Birbirinden renkli stantlarımız kurulmuş olup çeşitli ürün ve hizmet tanıtımı yapılacaktır. 13’üncüsü düzenlenen fuarımıza tüm bölge Tarım ve Orman İl Müdürlükleri, ziraat odaları, ticaret oda ve borsalarından ziyaretçi beklenmektedir. Her yıl onbinlerce ziyaretçiyi yüzlerce profesyonel katılımcıyla buluşturan fuarımız 2023 yılında 150 firmayı 50 bin ziyaretçiyle buluşturmayı hedeflemektedir. Fuarda katılımcı Kobilerimize yüzde 60 KOSGEB desteği sağlanmaktadır. Fuarımızda en güzel kuzu yarışması düzenlenecek olup çiftçilerimize bilgilendirme ve sunumlar yapılacaktır. Ayrıca bölgemizde rağbet gören 81 İlden gelen yöresel lezzetler fuarda sergilenecektir. Fuar boyunca ücretsiz servislerimiz halkımızın ve çiftçilerimizin hizmetinde olacaktır. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm halkımıza hayırlı olmasını dileriz. Tüm halkımızı bu büyük şölene davet ediyoruz” diye konuştu.

Fuara gitmek isteyen vatandaşlar için Van Beşyol mevkiinde Halk Eğitim Merkezi önünde ücretsiz servis hizmeti verilecek.

 

Bakmadan Geçme