Van eski Valisi Zorluoğlu Diyarbakır Valisi oldu

2017-2019 yılları arasında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan V. olarak görev yapan ardından 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olan Murat Zorluoğlu, son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atandı.

2017-2019 yılları arasında Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yapan, ardından 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’den Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Murat Zorluoğlu, son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliği görevine atandı.

Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Valiliği görevine atanması üzerine yaptığı ilk açıklamada, “Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim şehir Diyarbakır’a vali olarak atanmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyuyorum. Takdir ve tensipleri için İçişleri Bakanımız Sn. Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkirim. Mahcup olmamak dua ve temennisiyle...” ifadelerine yer verdi.

Açıklamasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Zorluoğlu, yeni görevinde başarılı olma temennisiyle yola çıktığını belirtti. Diyarbakır halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Zorluoğlu, çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme