Van filmi vizyona hazırlanıyor

Birinci Dünya Savaşı (1915) sırasında Van'da Türkler ve Ermeniler arasında yaşanan ortak acıları tarafsız gözle konu alan Osmanlı Subayı isimli film vizyona hazırlanıyor. 1915'te Van'da yaşananları Amerikalı bir hemşire ile Osmanlı Subayı aşkı üzerinden anlatan Osmanlı Subayı filminde başrolleri dünyaca ünlü Ben Kingsley, Michiel Huisman, Hera Hilmar, Affif Ben Badra ve Haluk Bilginer paylaştı. Van'ın tanıtımına da katkı sağlayacak Osmanlı Subayı filminin sinemaseverlerden büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Vansesi Haber Merkezi

Osmanlı Subayı filminin yapımcılarından Stephen Brown (Şeytanın Avukatı, Seven) "Bugüne dek kimsenin ele almadığı Birinci Dünya Savaşı sırasındaki Doğu Anadolu'yu konu alarak, yaşananları hem Türklerin hem de Ermenilerin ortak acılarına saygılı ve tarafsız bir biçimde izleyiciye sunmak istedik" diye konuştu.

Bu yıl içinde gösterime girecek Van'da yaşanan hikayeyi konu alan Osmanlı Subayı'nın başrollerini Oscar ödüllü aktörü Ben Kingsley (Gandhi, Schindler'in Listesi) filmde Amerikalı bir doktoru, Game of Thrones dizisinde Khaleesi'nin sevgilisi Daario Naharis olarak tanıdığımız Michiel Huisman, filme adını veren Osmanlı subayı İsmail'i, Da Vinci'nin Şeytanları dizisinde oynayan İzlandalı aktris Hera Hilmar, filmde Osmanlı subayı İsmail'e aşık olan Amerikalı hemşire Lillie'yi canlandırıyor.  Black Hawk Down ve Lucky Number Slevin gibi filmlerden tanıdığımız Josh Hartnett, Osmanlı Subayı'nda Amerikalı doktor Jude'u canlandırıyor Haluk Bilginer, Osmanlı Subayı filminde Osmanlı ordusundan Halil Bey karakteriyle izleyici karşısına çıkacak. Osmanlı Subayı filminde Melih Paşa karakterini canlandıran Selçuk Yöntem, ilk kez bir Hollywood yapımında yer alıyor. Black Hawk Down ve Lucky Number Slevin gibi filmlerden tanıdığımız Josh Hartnett, Osmanlı Subayı'nda Amerikalı doktor Jude'u canlandırıyor. 1915 yılının Anadolu'sunu anlatan ilk Hollywood yapımı olan Osmanlı Subayı'nda Rüstem Paşa Camii gibi birçok tarihi mekan (Van'ı temsilen) yer alıyor.

Yönetmenliğini Joseph Ruben (Sleeping with the Enemy, The Forgotten), senaryosunu ise Jeff Stockwell'in (Bridge to Terabithia, The Dangerous Lives of Altar Boys) üstlendiği filmin çekimleri Çek Cumhuriyeti, Kapadokya ve İstanbul'da gerçekleştirildi.

Osmanlı Subayı, ülkesinde yaşanan adaletsizlikler sebebiyle hayal kırıklığına uğrayan, Amerikalı doktor Jude (Hartnett) ile tanıştıktan sonra onun Osmanlı İmparatorluğu'ndaki görevi için Amerika'yı terk eden idealist bir genç kadın olan Lillie'nin (Hilmar) hikâyesini anlatıyor. Lillie, tüm dünyanın savaşa sürüklendiği bir ortamda Osmanlı subayı olan İsmail'e (Huisman) aşık olur. Savaş koşullarının kötüleşmesiyle birlikte artık Lillie, kendisi için mi, yoksa başkaları için mi yaşayacağına karar vermek zorundadır.

Y Production ve Es Film ortak yapımı olan Osmanlı Subayı'nın Kuzey Amerika prömiyeri Los Angeles'ta yapılacak.Kayynak; Al Jazeera

Bakmadan Geçme