VAN FLAMİNGO FESTİVALİNE HAZIR

Van Valiliği ve İpekyolu Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenecek olan 'Doğunun Kanatları 8. Flamingo Festivali' 30 Eylül Pazar günü (yarın) yapılacak. Festivalin hazırlıkları tamamlanırken, katılmak isteyen vatandaşlar için sabah saat 08:00'da valilik önünde araç kaldırılacak.

Vansesi Haber Merkezi

Kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Erçek Gölü başta olmak üzere Van Gölü havzasındaki birçok bölgede yaşam alanı oluşturan flamingolar, ilk ve sonbahar dönemlerinde ziyaretçilerine adeta görsel şölen sunuyor. Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından biri olan ve yüzlerce kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü'nün renkli misafirleri flamingolar için her yıl Van Valiliği tarafından festival düzenleniyor.

Bu yıl da 30 Eylül Pazar günü (yarın) 8'incisi düzenlenecek "Doğunun Kanatları 8. Erçek Flamingo Festivali" flamingoların en yoğun görüldüğü Erçek beldesine bağlı Karagündüz köyünde yapılacak.

Pazar günü sabah saat 08:00’da valilik önünde bir araya gelecek olan katılımcıların Erçek Gölü sahilinde oluşturulan gözetleme kulelerinden flamingoların görsel şölenine tanıklık etmesiyle başlayacak festival, daha sonra doğa yürüyüşü, kuş gözlemi, köy kahvaltısı, resim çalıştayı, fotoğraf sergisi, Van Oturma Gecesi konseri, Ünal Zorer ve yöresel yemek ikramı ile son bulacak.

 

Bakmadan Geçme