Van Gölü Ekspresi ama Van'a gelmiyor!
1915 Çanakkale Köprüsü'ne 1918 Van Gölü Demiryolu'nu eklemek Van Gölü Havzası ekonomisine, turizmine katkı, Türkiye'nin Asya ile bağlantısına tarihsel boyut kazandırır.
Yıllardır yapımı heyecanla beklenen temeli 18 Mart 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar devam ediyor.
Yap-işlet-devret" ihaleyi kazanan "Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Yatırım ve İşletme A.Ş."yi (ÇOK A.Ş.) kuran Yapı Merkezi, Limak İnşaat, Koreli SK ve Daelim Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün derinliğinin Avrupa kıyısında 37, Asya kıyısında 45 metre olacağını gazeteci Vahap Munyar'a anlatmış.
LİMAK Yatırım Holding ve ÇOK A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bitlisli Nihat Özdemir'in başaralı kızı Ebru Özdemir de Munyar'a 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu projesine hızla devam ettiklerini, iki kule arasındaki 2023 metrelik uzunlukla dünyanın en geniş ara açıklığına sahip asma köprüsü olacağını, projenin İstanbul üzerinden geçen transit trafiği rahatlatacağını vurgulayarak, köprü ve otoyolların Ege, Batı Akdeniz, Güney Marmara ve İç Anadolu'nun ekonomik hareketliliğine ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekmiş. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kuruluşunun 100. Yılına isimi gibi kendisi de önemli olan dev eserle girecek. Ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.
1915 Çanakkale Köprüsü çalışmalarını ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz için heyecan ve gurur duyarak okurken Van-Tatvan Demiryolu'nu hayal ettim. Bu devasa eseri vücuda getirecek olan Türkiye'nin istemesi halinde Van-Tatvan Demiryolu hattını da rahatlıkla yapabileceğini bir kez daha düşündüm.