• Haberler
  • Güncel
  • Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini seçiyor

Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yeni yönetimini seçiyor

Bölgede en fazla üyesi bulunan Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti yarın Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak seçimle yeni yönetimini belirleyecek.

İki liste halinde yapılacak Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti seçiminde Uğur Tunçdemir ve Orhan Aşan’ın temsil ettiği grupların yarışacağı seçimin çekişmeli geçeceği bekleniyor. Van TSO’da yapılacak seçimin oy verme işlemi saat 10:00’da başlayacak. 

Kırmızı listede yarışacak olan Tunçdemir'in yönetiminde Van FM'den Yavuz Görentaş, Van TV'den Zeki Yiğit, TRT'den Necmi İdiz, Van Olay Gazetesi'nden Sunullah İlbay, Sabah Gazetesi'nden Nazlı Timur ve Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin yer alıyor.

“TÜM MESLEKTAŞLARIMIZDAN DESTEK BEKLİYORUZ”

“Gazetecilik ve gazeteciler bizim ‘kırmızı’ çizgimizdir” diyerek seçimlere kırmızı listeyle giren Uğur Tunçdemir, seçim öncesi açıklamalarda bulundu. Cemiyet seçimleri ile ilgili yol haritasını paylaşarak seçim sonrası yapacağı projeleri açıkladı.

Tarafsız ve hakkaniyetli bir şekilde cemiyeti yöneteceklerini belirten Tunçdemir, “1998 Yılında büyük emeklerle kurulan, bölgemizin etkili ve köklü gazetecilik meslek örgütü olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti'ni bir adım daha öteye taşımak için yola çıkmış bulunmaktayız. Gazetecilik ve gazeteciler bizim ‘kırmızı’ çizgimizdir diyerek çıktığımız bu yolda, kırmızı liste ile seçime gireceğimizi, tarafsız ve hakkaniyetli bir şekilde meslek örgütümüzü temsil edeceğimizi, gazetecilerin özlük haklarını sonuna kadar savunacağımızı, bu önemli ve onurlu mesleği hak ettiği yerlere taşıyacağımızı kamuoyunun huzurunda deklere etmek isterim. Yıllardır sektörün içerisinde olan bir ekiple çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızın sorunlarını da çözüm yollarını da çok iyi biliyoruz. Meslek büyüklerimizin engin tecrübelerine, gençlerimizin sinerjisine, kalemimizin gücüne güveniyoruz. “Rekabetin olduğu yerde başarı vardır” düşüncesiyle çıktığımız bu yolda bizden önce adaylığını açıklayan sevgili meslektaşımız Orhan Aşan ve değerli yönetimine başarılar dileriz. Kazananın gazetecilerin olduğu, kaybedeninin olmadığı bu seçimlerin camiamıza hayırlı olmasını temenni ederim. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Temmuz Salı günü saat 10:00’da Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek olan Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Olağan Genel Kuruluna üye olan tüm gazeteci meslektaşlarımızı bekler, hepinize teşekkür ederiz”  ifadelerini kullandı.

KIRMIZI LİSTENİN VAATLERİ

Kırmızı liste adayı Uğur Tunçdemir seçimi kazanması halinde şu vaatleri hayata geçireceğini ifade etti; 
Gazetecilik mesleğinin saygınlığını korumak bizim ilk önceliğimiz olacak.

Evrensel gazetecilik normlarına ve gazetecilik etik kurallarına uyup, ahlak ilkeleri çerçevesinde mesleğini icra eden tüm meslektaşlarımızın sahada karşılaşabileceği her türlü sorun ve sıkıntıların çözümünde “gazetecilerin yanında” duracağız ve hakkını sonuna kadar savunacağız.

Cemiyetimizi hiçbir siyasi partinin, kamu kurumunun ve sivil toplum kuruluşunun arka bahçesi yapmayacağız.

Cemiyetimizin kurumsal kimliğini oluşturarak Web sitesi ve sosyal medya hesaplarını aktif şekilde kullanacağız.

Yıllardır gazetecilerin hasretle beklediği ‘Basın Sitesi’ projesi için girişimlere başlayacağız. Bu proje ile gazetecilerin ev sahibi olabilmesi için gerekli mücadeleyi vereceğiz.

Kentteki özel hastanelerle yapacağımız protokol ile cemiyetimizin üyelerini ve 1. Derece akrabalarını indirimli sağlık hizmetinden faydalandıracağız.

Gazeteciler cemiyetimizin sosyal tesis sayısını arttıracağız. Bir yandan cemiyetimize gelir sağlayıp bir yandan da üyelerimize indirimli hizmet imkânı sunacağız.

Mesleğe yeni başlamış olan gazeteciler başta olmak üzere tüm üyelerimiz için alanında uzman, gazeteci, yazar, editör, muhabir ve sosyal medya danışmanları ile eğitimler ve söyleşiler düzenleyeceğiz.

Cemiyete oluşturacağımız kaynaklar ile ‘Basın Fonu’ kuracağız.

İşsiz kalan üyelerimize belirli bir dönem maddi destekte bulunup istihdam edilmeleri noktasında referans olacağız.

Yeni evlenen üyelerimize yönetim kurulumuzun belirlediği bir tutarda hibe desteği vereceğiz. 

Cemiyetimizi, üyelerimizin aktif kullanımına açacağız. Serbest gazetecilik yapan meslektaşlarımız ve internet haber sitelerini güncellemek isteyen meslektaşlarımız için ofis içinde alanlar oluşturacağız.

Haber ve fotoğraf alanında geleneksel yarışmalar düzenleyeceğiz. Bağımsız jürilerin bulunacağı yarışmalarda derece yapan meslektaşlarımızı ödüllendireceğiz.

Belirli periyotlarla tüm üyelerimiz ile bir araya gelip fikir alışverişinde bulunacağız.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ve 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda çeşitli etkinlikler düzenleyip bir araya geleceğiz.

Yurt dışı ve il dışı meslek gezileri düzenleyeceğiz.

Diğer illerdeki gazeteciler cemiyetleriyle ortak projeler yürüteceğiz.

Yarın saat 10.00'da yapılacak olan genel kurul, açılış, yoklama, divan heyetinin oluşturulması, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ile devam edecek. Faaliyet ve denetim raporlarının okunması ve onaylanmasının ardından, yönetim, denetim ve disiplin kurulu seçimine geçilecek. 

Bakmadan Geçme