• Haberler
  • Güncel
  • Van Gölü'nü korumak için bisiklet turu düzenleniyor

Van Gölü'nü korumak için bisiklet turu düzenleniyor

Van Gölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü'nün doğal güzelliklerini ve zenginliklerini korumak amacıyla önemli bir etkinlik düzenliyor. Dernek, 26 Mayıs Pazar günü 'Van Gölü Kirlenmesin Mavi Kalsın' sloganıyla Güzeldere Menderesleri Tatvan-Hizan, Bitlis arası bir bisiklet turu etkinliği organize ediyor.

Etkinliğin amacı, Van Gölü Havzası'nın eşsiz doğal güzelliklerine ve zenginliklerine dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak. Açıklamada, "Van Gölü Havzası zenginliklerine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için; Güzeldere Menderesleri Tatvan-Hizan, Bitlis Bisiklet Turu etkinliği düzenliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Bisiklet turu, 26 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da başlayacak. Bisikletçiler, Tatvan-Hizan, Bitlis güzergâhında yer alan Güzeldere Menderesleri boyunca pedal çevirecekler. Bu güzergâh, Van Gölü Havzası'nın eşsiz doğal güzelliklerini ve biyoçeşitliliğini sergilemesi bakımından önem taşıyor.

Vangölü Aktivistleri Derneği, Van Gölü'nün korunması ve sürdürülebilir kullanımı için çalışmalar yürütüyor. Dernek, Van Gölü'nün kirlenmesinin önlenmesi ve mavilikle özdeşleşen görünümünün korunması için de mücadele ediyor. Bu bisiklet turu etkinliği de, bu amaca hizmet eden önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar, 26 Mayıs Pazar günü saat 10:00'da Tatvan'da buluşacaklar. Bisikletçiler, Güzeldere Menderesleri üzerinden Hizan ve Bitlis ilçelerini de kapsayan yaklaşık 50 kilometrelik bir rotada pedal çevirecekler.

Vangölü Aktivistleri Derneği, bu etkinlikle Van Gölü Havzası'nın sahip olduğu doğal güzellikleri ve ekolojik değerleri halka duyurmayı ve farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Ayrıca, Van Gölü'nün korunması için duyarlılığın artırılması da etkinliğin amaçları arasında yer alıyor.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 1
VAN HALKINA VE KURUMLARA ÇAĞRI 25 Mayıs 2024 20:14

Şehrini, çevresini ve doğasını temiz tutmayan insan ancak cahil, görgüsüz, bilinçsiz, duyarsız insandır. VAN halkı böyle değildir, böyle olamaz ve böyle olmamalıdır. Bir şehrin temizliği ordaki insan kalitesini gösterir. Bir şehir, insanlarının aynasıdır. Hangimiz kirli, düzensiz, bakımsız bir şehre gidip dolaşmak isteriz. Hepimiz temiz, bakımlı, düzenli, ferah, berrak, yemyeşil şehirlerde zaman geçirmek, gezmek, tatil yapmak isteriz. Van hepimize emanettir. Herkes bu sorumlu davranış için işe kendinden ve ailesinden başlasın. VAN GENÇLİĞİNE, VAN'DAKİ AİLELERE, VAN'DAKİ ESNAFLARA, VAN'DAKİ ÖĞRENCİLERE, HERKESE SESLENİYORUZ : Çarşılarınızı, dükkanlarınızın önünü, kaldırımlarınızı, sokağınızı caddenizi, parklarınızı, derelerinizi, kanallarınızı, sahillerinizi, kıyılarınızı, park ve yeşil alanlarınızı, piknik ve mesire alanlarınızı, semt ve mahallelerinizi, çevrenizi ve doğanızı kirletmeyin, berbat etmeyin, temiz tutun.

Bakmadan Geçme