• Haberler
  • Güncel
  • Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde çalışmalar başladı

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde çalışmalar başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından yürütülen 300 işyerinin yapım çalışmaları başladı. Yetkililerden aldığımız bilgilere göre kentin ihtiyacı doğrultusunda esnafın imalat yapabileceği ve geleceğe ışık tutacak modern bir projeyi Van'a kazandırdıklarını belirtti.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Tuşba ilçesine bağlı Kalecik Mahallesi sınırları içerisinde çevre yoluna sıfır ve yaklaşık 700 bin metrekare alan üzerinde yüklenici firma SMS İnşaat tarafından yaptırılan Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde 300 işyeri yapım işi için düğmeye basıldı. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteğiyle Yapı Kooperatifi Başkanlığı sorumluluğunda Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi için yapılacak 300 işyerinin çalışmaları başladı.  Geçtiğimiz yıl ihalesi yapılan, 2 milyar 25 milyon 907 bin 116 lira bedelle yapılacak 300 işyerinde dükkanlar 900, 600, 300, 150 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde çalışmaların 15 Aralık 2025 tarihinde bitirilerek dükkanların esnaflara teslim edilmesi hedefleniyor. 

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde çalışmalar başladı

Gazetemize açıklamalarda bulunan yetkililer, "Yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceği sitenin sosyal tesisleri, idare binası, aile sağlık merkezi, spor salonları alanlarının yanı sıra bir de mesleki lise yer alacak. Bu sayede esnafımız bir yandan atölyelerde çalışacak, bir yandan da eğitim görecek vasıflı insanlar haline gelecektir" dediler.

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi'nin bu projesi, Van'ın ekonomik ve sosyal gelişimine önemli katkılar sağlayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın sağladığı kredi desteği ile başlayan inşaat çalışmaları, kentin ihtiyaçlarına cevap veren modern bir sanayi sitesi oluşturmayı hedefliyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte yaklaşık 10 bin kişiye istihdam sağlanması, esnafa imalat yapma imkanı sunulması ve mesleki eğitim olanaklarının geliştirilmesi öngörülüyor. Böylece kent ekonomisine ve istihdam piyasasına önemli katkılar sunması bekleniyor.

Van Gölü Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde çalışmalar başladı

Van Gölü Orta Ölçekli Küçük Sanayi Sitesi, kentin sanayi ve üretim altyapısını güçlendirerek geleceğe yönelik fırsatlar oluşturacak. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Van ekonomisinin çeşitlenmesi ve istihdam olanaklarının artması hedefleniyor.

YATIRIMIN BEDELİ 2 MİLYAR 25 MİLYON 907 BİN 116 LİRA

Yetkililer açıklamasının devamında, “Yıllardır verilen emeğin meyvelerini almaya başlıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız 24 Ağustos 2023 tarihinde 300 adet işyeri için ihaleye çıkmıştı. 300 işyerimiz 900,600,300,150 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Bu yatırım tamamlandığında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük yatırımı olacak. Yaklaşık 10 bin kişi istihdam edilecek. Sanayi sitemiz tamamlandığında sanayi sitesindeki iş yerlerinin kurası çekilecek. Sitenin sosyal tesisleri, idare binası, aile sağlık merkezi, spor salonları alanlarının yanı sıra bir de mesleki lise olacak. Bu sayede esnafımız bir yandan atölyelerde çalışacak, bir yanda da eğitim görecek vasıflı insanlar haline gelecekler. Yatırımın bedeli 2 milyar 25 milyon 907 bin 116 liradır. Mutluyuz, sevinçliyiz. Projenin hayata geçirilmesinde emek veren herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme