Van Gölü sahillerinde hafta sonu yoğunluğu

Van'da yaşanan sıcak havadan dolayı vatandaşlar serinlemek ve doğanın tadını çıkarmak için hafta sonu Van Gölü sahillerine akın etti. Kıyı şeridindeki piknik alanları, ailelerin ve arkadaş gruplarının buluşma noktası oldu.

Sıcak havanın etkisiyle Van Gölü sahilleri hafta sonu yoğunluk yaşadı. Sıcak havayı fırsat bilen Vanlılar, göl kıyısında mangal yakıp piknik yaparak ve göle girip yüzüp serinleyerek keyifli bir gün geçirmenin tadına vardılar. Ancak, artan yoğunluk sebebiyle çevre kirliliği endişelerini de beraberinde getirdi.

Van'da son günlerde yaşanan sıcak hava, vatandaşları serinlemek için Van Gölü sahillerine yönlendirdi. Güneşin tadını çıkarmak, yüzmek ve piknik yapıp hoşça vakit geçirmek isteyenler, Van Gölü'nün serin sularında ve çevresindeki yeşil alanlarda keyifli birgün geçirdi. Sahil şeridinde yer alan işletmeler de taleplere yetişmekte zorlandı. 

Özellikle Ayanıs, Molakasım çevresindeki piknik alanları, piknikçilerin akınına uğrayarak günün erken saatlerinden itibaren dolmaya başladı. Aileler çocuklarıyla, gençler arkadaşlarıyla birlikte, keyifli vakit geçirdiler.

Göl kıyısında piknik yapan vatandaşlar, mangal külleri, plastik atıklar ve diğer çöplerin çevreye bırakılmasından dolayı endişelerini dile getirdiler. Çevre temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlar, gölün ve çevresinin kirletilmemesi için herkesin sorumluluk alması gerektiğini belirttiler.

Van Gölü sahillerinde hafta sonu yoğunluğu

"Doğamızı korumalıyız. Bu güzel gölü ve mesire alanlarımızı hep birlikte temiz tutmalıyız." diyen bir vatandaş, "Özellikle mangal külleri ve plastik atıklar gölün ve çevresinin kirlenmesine neden oluyor. Piknik yapanların yiyip içtikten sonra çöplerini, atıklarını toplayıp çevreye zarar vermeyecek şekilde çöp konteynerlerine atmalılar. Bir dahaki gelişimizde yine bizler buralarda oturup piknik yapacağız. Doğayı kirletmemeliyiz. Lütfen çöplerimizi çöp kutularına atalım ve çevreye duyarlı olalım." şeklinde konuştu.

Van Gölü'nün doğal güzelliklerini korumak için belediye ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Göl kıyılarında düzenli olarak temizlik çalışmaları gerçekleştiren ekipler, vatandaşları da çevre temizliğine duyarlı olmaya davet ediyor.

Van Gölü'nün turistik değeri ve doğal güzelliği her geçen gün artıyor. Gölün ve çevresinin temiz tutulması, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak için büyük önem taşıyor. Vatandaşlar, çevre temizliğine dikkat ederek, gölün ve çevresinin kirletilmesini önlemeli. Buralar halkındır hepimizindir. 

Yorumlar 3
İnsanlar etrafını kirletmez 20 Ağustos 2024 00:22

EĞER BİR İNSAN BİR YERİ BEĞENDİĞİ İÇİN, GÜZEL BULDUĞU İÇİN, KEYİF ALDIĞI İÇİN GİDİP GÖRÜYORSA, GEZİYORSA, ORADA OTURUYORSA, ORADA PİKNİK YAPIYORSA VE ORADA HOŞÇA VAKİT GEÇİRİP ORADAN AYRILIYORSA FAKAT GERİDE DE YİYECEK ARTIKLARI, KÜL, İZMARİT, ÇÖP VE ATIK BIRAKIYORSA KENDİSİNİN " İNSAN" OLUP OLMADIĞINI SORGULASIN. HİÇBİR İNSAN, HİÇBİR İNSAN EVLADI, HİÇBİR BİLİNÇLİ İNSAN, GÖRGÜLÜ İNSAN, KÜLTÜRLÜ İNSAN, AHLAKLI İNSAN, MEDENİ İNSAN SAHİLİNİ, KIYISINI, PARKINI، ÇARŞISINI, SEMTİNİ, MAHALLESİNİ, PİKNİK VE MESİRE ALANINI, CADDESİNİ, SOKAĞINI ASLA VE ASLA KİRLETMEZ. AKSİNE TEMİZ TUTAR, SAHİP ÇIKAR VE KORUR. Şimdi Van'da yaşayan her insan bu ölçütlere göre kendini gözden geçirsin. Bu konularda tavizsiz ve duyarlı olan herkesi tebrik edip teşekkür ediyoruz. Duyarsız olup zarar veren, rahatsızlık veren, kirleten herkesi de nefretle, öfkeyle kınıyoruz. LÜTFEN YERLEŞİM ALANLARIMIZI, ŞEHRİMİZİN HER YERİNİ, ÇEVREMİZİ VE DOĞAMIZI TERTEMİZ TUTALIM.

Ayağına kurşun sıkma 20 Ağustos 2024 00:21

Parklara,kırlara, piknik alanlarına, ören yerlerine, sahillere, kıyılara giden her vatandaş, her aile kendi çöpünü, artığını, atığını poşetleyip bir çöp konteynerine koysa veya beraberinde getirip en yakın çöp kutusuna atsa zaten şehrimiz, çevremiz ve doğamız tertemiz olur. Temizlemek göreviniz değil ama kirletmemek sorumluluğunuzdur. Esnafın bir kısmı çöpünü sokağına atıyor. Hanelerin bir kısmı çöplerini çevreye atıyor. Vatandaşların bir kısmı izmaritini, çöpünü, atığını rastgele etrafa atıyor. Bir milyonluk bir şehirde bir milyon temizlik görevlisi mümkün değil. 7'den 77'ye herkes, her çocuk, her genç, her kadın, her erkek, her esnaf, her aile, her VANLI dikkatli, duyarlı, bilinçli ve sorumlu davranırsa en ufak çöpünü, izmaritini, evsel atığını etrafa atmazsa, hatta yer yer duyarlı davranıp temizlerse zaten VANIMIZ tertemiz olur. Başka illere gidin bu kirlililiği, bu kuruluğu, bu griliği asla göremezsiniz. Şehrimiz pırıl pırıl, tertemiz, yemyeşil,ferah, bakımlı,düzenli ve çiçek gibi olsun. İnsan olana,medeni her topluma bu yakışır. VAN HALKINI VE KURUMLARINI DUYARLILIĞA DAVET EDİYORUZ. LÜTFEN, LÜTFEN, LÜTFEN ..

Lütfen kirletme. 20 Ağustos 2024 00:20

Kirletmeyin ey ahali. Temiz tutun ey ahali. Hatta temizleyin ey ahali. Bu şehir sizin. Kimse şehrine,çevresine, doğasına ihanet etmesin. Çevreniz sizin aynanızdır. Kalitenizi çevrenize، doğanıza, şehrinize bakarak görürler.

Bakmadan Geçme