Van Gölü yeni nesiller için yaşamalı

Yerel yönetim (belediye) seçimleri için gün sayıyoruz. Siyasi partiler Van ve ilçeler için belediye başkan adaylarını açıklıyor. Hangi parti olduğu önemli değil yeter ki gölümüzü sahiplenecek başkan adayları olsun.

Yerel yönetim  (belediye) seçimleri için gün sayıyoruz. Siyasi partiler Van ve ilçeler için belediye başkan adaylarını açıklıyor. Hangi parti olduğu önemli değil yeter ki gölümüzü sahiplenecek başkan adayları olsun.

 

Van, Gevaş,  Reşadiye, Tatvan, Ahlat, Adilcevaz ve Erciş. Van Gölü sahillerinin yerleşim merkezleridir. İl ve ilçeler bazında adayların projeleri mutlaka olacaktır. Parklar sahil bandı yürüyüş yolları altyapı ve imar planları mutlaka olacaktır. Ortak değerimiz olan Van Gölü için ise özel bir proje hazırlanmalıdır. Hem turizm açısından hemde il ve ilçelerin tanıtımı açısından gölümüz ayrı bir önem arz etmektedir.

 

Kanalizasyonların gölümüze akıtıldığı gerçeği ortada iken, önceliğimiz arıtma tesislerinin çoğaltılması ve gölümüzü kirletecek olan atıkların önüne geçilmesi Van Gölü için hayati önem taşımaktadır.

 

Halkımızın bu konuya duyarlı olduğundan eminim. Lakin işin içine particilik girince bu konu önemini yitiriyor maalesef.

 

Değerli halkımızdan istediğim,  yaşadığımız cennet toprakların kıymetini bilen çevreci, doğa sever adayların önünü kesmemeleridir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme