Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açıyor

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Van halkına çağrıda bulunan Van TSO Başkanı Necdet Takva, 'Van halkına çağrımızdır. Ülkenin en lezzetli, Gurme ve Gastronomi fuarını açıyoruz. Sizleri birbirinden ünlü şeflerin hazırlayacağı muhteşem lezzetleri tatmak için, 12-15 Eylül tarihleri arasında Van Fuar merkezine bekliyoruz' ifadelerine yer verdi.

Vansesi Gazetesi'nden Burhan Ergin'in haberine göre Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde yarın saat 14:00’da kapılarını ziyaretçilerine açıyor. Fuara Vali Ozan Balcı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan, Van TSO Başkanı Necdet Takva, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor.

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açıyor

KATILIMCILAR

36’sı yerel 9 kadın kooperatifi; İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Malatya, Aydın, Şanlıurfa, Hatay, Şırnak ve daha birçok ilden 24 firmanın katılacağı toplam 69 firma fuarda yer alacak.

Ayrıca İran İslam Cumhuriyeti Erdebil kentinden firmalar ve misafirler fuara katılacak. 

Fuara Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konuk il olarak katılırken, Van Büyükşehir Belediyesi, İstanbul-Esenyurt Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, KOSGEB Van Bölge Müdürlüğü, İŞGEM Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi, Ağrı TSO, Doğubayazıt TSO, Bingöl TSO, Diyarbakır TSO, Doğubeyazıt TSO, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Ticaret Odası, Iğdır TSO, Kars TSO katılacak. 

Fuara katılacak firmalardan Adıyaman Çiğköfte, Akşen Şekerleme, Alpsacup , Artizan Mutfak, Aydoğdu Pişmaniye, Bak Hele Bak Yusuf Konak, Ban-Bi, Baskın, Bee Grup, Bingöl İli Arı Yetiştiriciliği Birliği, Chicken Feast, Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu, Elif Pastaneleri, Endüstriyel Mutfak ve Soğutma Sanayi, Fırat Efe Coffee, Görentaş, Gross 65, Helvacı Yakup Efendi, Kuşhane, Lokçi, Nairi Börekçilik, Nadir Çiftlik, Ne Gross, Neşeli Yemekler, Otoo Filotto (M. Akın Dinçer), Özkale Kuruyemiş, ROKA, Setra Pack, Sütçü, Sütkur, Şahmeran Bal Arıcılık, Şehr-i Van Sofrası, Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu, Turkuaz, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği, Van Aşçılar ve Pastacılar Derneği, Van Gastronomi ve Aşçılar Derneği, Van Sosyal Medya Kültür ve Sanat Derneği, Van Şef Aşçılar Derneği, Van-Tat, Yılmaz Tatlı ve Dondurma, YS Doğal ve Trendyol Yemek, fuarda ziyaretçilere lezzetlerini sunarak tattıracak. 

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açıyor

FUARA BİRBİRİNDEN ÜNLÜ ŞEFLER KATILIYOR

12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek fuara birbirinden ünlü şefler katılacak. Koçulu Peynircilik Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Koçulu, Yemek uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Öner Çulfaz, Ünlü şef ve yemek yazarı Neclan Karakaş, Günaydın Et ve Restaurant Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Aşan, Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş, Konya Lokmahane Lokantası Yetkilisi Harun Raşit Dönmez, Antalya-Van Aşçılar Birliği Üyesi Hasan Gündüz, Köşe Yazarı Neslihan Durna, Geçmişe Övgü - Mezopotamya'da Bir Lezzet Turu Kitabı'nın Yazarı Vanlı Şef Ali Geyik, İranlı Şefler: Homayoun Safarvand, Razieh Jabbari, Bahram Sheikhlari, Aida Davoudi, Hossein Ahmadian, Roya Helmi, Sanaz Alizadeh ve Azhar Moslempour, Vanlı Şefler Adem Ergin, Nurullah Kaplan, Sinan Polat, Hamza Kurt, Sedat Yıldırımçakar, Şemsettin Dizal, Erkan Yıldız, İlhan Işık, Rıdvan Yacan, Asya Çubukçu, Yunus Güler, Ahmet Kaçıcı, Hakan Süme, Rıdvan Aşkan, Veysi Urut, Abidin Kutpınar, Adnan Baykara ve Leyla Kaya’nın katılacağı öğrenildi.

Birbirinden güzel lezzetlerin sunulacağı fuarda Salih Usta Kebap tarafından 65 metre uzunluğunda kebap vatandaşlara ikram edilecek. 

Fuarda yemek üzerine seminer ve söyleşiler düzenlenerek, Tredyol'un ceo'su Ozan Acar da Tredyol'un genel faaliyetleri ve Tredyol'un yemek versiyonu konusunda genç girişimcilerle bir araya gelecek. 

Konser ve çocuk şenliklerinin de yar alacağı fuarda, en güzel peynir yarışması yapılacak. 

Bakmadan Geçme