Van Gurme ve Gastronomi Fuarı sona erdi

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarını binlerce kişi ziyaret etti. Van TSO Başkanı Necdet Takva, bu yıl ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarının umulandan daha iyi geçtiğini belirterek, 'Van'ın lezzetlerini dünyaya tanıtmak için Van TSO olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz' dedi. 

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde 12-15 Eylül tarihleri arasında ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı kapılarını açtığı günden itibaren yoğun ilgiye mazhar oldu. Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) öncülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, binlerce ziyaretçiyi ağırlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Fuar, yerel lezzetlerin yanı sıra ulusal ve uluslararası mutfak kültürlerini tanıtmak amacıyla Van’ın gastronomi potansiyelini gözler önüne serdi. Fuar süresince düzenlenen çeşitli etkinlikler ve çalışmalar, katılımcılara unutulmayacak keyifli anlar yaşattı. Gastronomi uzmanları, ziyaretçilere yemek pişirme teknikleri ve sunum önerileriyle ilgili bilgiler verirken, yerel şefler de Van mutfağının inceliklerini paylaştı. 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu fuarı ziyaret ederek, Van TSO Başkanı Necdet Takva’dan bilgi aldı. 

Van TSO Başkanı Necdet Takva, fuarın yerel ekonomiye katkısının altını çizerek, “Bu tür organizasyonlar, yerel üreticilerimizin sesini duyurması için büyük bir fırsat. Van’ın zengin mutfağını tanıtmak ve yerel ürünlerimizin değerini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

55’i yerel 9 kadın kooperatifi; İstanbul, Ankara, Trabzon, Kars, Balıkesir, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Malatya, Aydın, Şanlıurfa, Hatay, Şırnak ve daha birçok ilden toplam 81 firma fuarda yer aldı. Fuara uluslararası düzeyde İran İslam Cumhuriyeti, Erdebil kentinden firmalar ve misafirler katıldı. Birbirinden güzel lezzetlerin sunulduğu fuarda ilk gün ziyaretçilere Salih Usta Kebap tarafından 65 metre uzunluğunda kebap ikram edildi. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası konuk il olarak katılırken, Van Büyükşehir Belediyesi, İstanbul-Esenyurt Belediyesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, KOSGEB Van Bölge Müdürlüğü, İŞGEM Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölgesi, Ağrı TSO, Doğubayazıt TSO, Bingöl TSO, Diyarbakır TSO, Doğubeyazıt TSO, Edremit Ticaret Borsası, Edremit Ticaret Odası, Iğdır TSO, Kars TSO fuarda stant açarak ziyaretçilerini ağırladı.

12-15 Eylül tarihleri arasında düzenlenen fuarda yemek uzmanı ve yazarı Sahrap Soysal, Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Öner Çulfaz, Ünlü şef ve yemek yazarı Neclan Karakaş, Günaydın Et ve Restaurant Grubu Kurucu Ortağı Cüneyt Aşan, Dicle Üniversitesi Diyarbakır Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Öğretim Görevlisi Cüneyt Ateş, Konya Lokmahane Lokantası Yetkilisi Harun Raşit Dönmez, Antalya-Van Aşçılar Birliği Üyesi Hasan Gündüz, Köşe Yazarı Neslihan Durna, Geçmişe Övgü - Mezopotamya'da Bir Lezzet Turu Kitabı'nın Yazarı Vanlı Şef Ali Geyik, İranlı Şefler: Homayoun Safarvand, Razieh Jabbari, Bahram Sheikhlari, Aida Davoudi, Hossein Ahmadian, Roya Helmi, Sanaz Alizadeh ve Azhar Moslempour, Vanlı Şefler Adem Ergin, Nurullah Kaplan, Sinan Polat, Hamza Kurt, Sedat Yıldırımçakar, Şemsettin Dizal, Erkan Yıldız, İlhan Işık, Rıdvan Yacan, Asya Çubukçu, Yunus Güler, Ahmet Kaçıcı, Hakan Süme, Rıdvan Aşkan, Veysi Urut, Abidin Kutpınar, Adnan Baykara ve Leyla Kaya katılarak ziyaretçilere görsel şov sundu.

Fuarda yemek üzerine seminer ve söyleşiler düzenlenerek, Tredyol'un ceo'su Ozan Acar da Tredyol'un genel faaliyetleri ve Tredyol'un yemek versiyonu konusunda genç girişimcilerle bir araya geldi. 

Konser ve çocuk şenliklerinin de yar aldığı fuarda, en güzel peynir yarışması düzenlendi. 

Van TSO Başkanı Necdet Takva fuarın verimli geçtiğini belirterek, bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Van Gurme ve Gastronomi Fuarının umulandan daha güzel geçtiğini belirterek, tüm iştirakçilere ve fuarı ziyaret eden ziyaretçilere sonsuz teşekkürlerini sunarak, “Van’ın lezzetlerini dünyaya tanıtmak için Van TSO olarak elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. 

Van Gurme ve Gastronomi Fuarı, hem yerel hem de ulusal düzeyde gastronomi alanında önemli bir etkinlik olarak kaydedildi. Van’ın zengin mutfağı ve kültürel değerleri, bu tür organizasyonlarla daha geniş kitlelere ulaşarak, şehrin tanıtımına katkı sağlamaya devam edecektir. 

Bakmadan Geçme