Van heyetinden bakanlara ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Vali Ozan Balcı, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, bakanlarla görüşerek yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundu.

Burhan Ergin

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Vali Ozan Balcı, AK Parti Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, Abdulahat Arvas ve AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile görüştü.

Van heyetinin Bakan Ersoy ile görüşmesinde Van’ın kültür ve turizminin daha iyi bir seviyeye çıkarılması için yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu. Gerçekleştirilen toplantıda; ilçe kütüphaneleri ile bebek kütüphaneleri yapımı,  il halk kütüphanesi yapımı, Hoşap Kalesi Restorasyonu, Eski Van Şehri Canlandırma Projesi, Ulu Camii Restorasyonu, Kızılminareli Camii Restorasyonu, Süleyman Han Camii Restorasyonu, Kültür Merkezi Yapımı, Gevaş Selçuklu Mezarlığı Kazı-Temizlik ve Turizme Kazandırma Projesi, Erciş Çelebibağ Selçuklu Mezarlığı Kazı-Temizlik ve Turizme Kazandırma Projesi, Van Kalesi, Işıklandırılması konuları görüşüldü.

Bakan Yanık ile yapılan görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Vali Ozan Balcı, “Yaptığımız görüşmede ilimizde insana dokunan her alanda yapılan ve yapılacak olan yatırımları ele aldık. Özellikle Aile Destek Merkezleri ile içerisinde aktif yaşam merkezi olmak üzere birçok kompleksin bulunacağı engelliler ile ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak, onların ruhuna dokunacak Sosyal Hizmet Kampüsü kurulması konularını Sn. Bakanımızla istişare ettik” dedi.

Vali Balcı, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapılan görüşmede Van’da yapılan ve yapılacak olan spor yatırımlarının görüşüldüğünü ifade etti.

Van heyetinin Ankara temasları devam edecek.

 

 

Bakmadan Geçme