Van için beklenen yağış ne zaman?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Van için şiddetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji'den son dakika uyarısı geldi. İller tek tek açıkladı. Yeni soğuk hava dalgası için gün verildi. Yurt genelinde etkili olacak. İller tek tek açıkladı. 'Kar ne zaman yağacak?' sorusu yanıt buldu. Sadece günler kaldı. Bu sene lapa lapa kar erken yağmaya başlayacak. Uzmanlar kar yağışı için uyarılarda bulunarak soğuk hava dalgasının başlayacağını tarihi açıkladı.

İşte son dakika haberinin detayları...

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinde seyretse de uzmanlar bu yılın geçen senelere göre çok daha soğuk ve yoğun kar yaşının etkili olacağı görüşünde. Pek çok kişi 'Kar ne zaman yağacak?' sorusuna yanıt arıyor. Uzmanlar gün vererek tek tek açıkladı. Sadece günler kaldı. 7 Kasım'da başlıyor. Soğuk ve kar yağışlı hava ile ilgili detaylara geçmeden önce bugün hava nasıl olacak ona bakalım.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun Kuzey ve Doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ( Artvin hariç), Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güney Doğu Anadolu ( Kilis ve Gaziantep haric ) ile Erzurum ve Muş çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Trakya, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Yalova, Balıkesir, Çanakkale, İzmir ve Manisa çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimleri ve Muğla'nın batı kıyı ilçelerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının yağışlı hava ile birlikte biraz azalacağı, yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış anında kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU 

Van'da aralıklı sağanak yağış uyarısı yapılırken, parçalı ve yer yer çok bulutlu, güney ve batısı ile Erzurum ve Muş çevreleririni aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

VAN °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı
ERZURUM °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS °C, 18°CParçalı ve çok bulutlu

MALATYA °C, 20°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Kaynak: Vatan

Bakmadan Geçme