Van için hava durumu tahmini

Meteoroloji yetkilileri, Van Bölgesi'nde önümüzdeki günlerde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağını duyurdu. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Açıklamada, bölgedeki rüzgar durumu hakkında da bilgi verildi. Rüzgarın kuzeyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Akşam saatlerinde ise rüzgarın doğulu yönlerden esmesi öngörülüyor.

Van Gölü için de ayrı bir hava durumu değerlendirmesi yapıldı. Göl üzerinde havanın parçalı ve az bulutlu olması bekleniyor. Rüzgarın gün içerisinde doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinde güneybatı yönlerinden 3 ila 5 kuvvetinde esmesi tahmin ediliyor. Dalga yüksekliğinin 0,25 ila 0,75 metre arasında olacağı ve görüş kalitesinin iyi olacağı belirtildi.

İl merkezleri için günün en yüksek sıcaklık değerleri de paylaşıldı. Buna göre, Muş'ta 35 derece, Hakkari'de 34 derece, Bitlis'te 31 derece ve Van'da 29 derece olması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölge genelinde hava durumunun parçalı ve çok bulutlu olacağını, sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceğini ve rüzgarın zaman zaman orta kuvvette esebileceğini vurguladı. Van Gölü için de ayrıntılı bir hava durumu tahmini paylaşıldı.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme