Van için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde hava durumuyla ilgili bir açıklama yaparak önemli uyarılarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, Van ve Hakkari illerinde bugün kuvvetli sağanak yağışlar ve fırtına bekleniyor.

Açıklamada, bölge genelinde havanın çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmurlu olacağı tahmin edildiği belirtildi. Yağışların öğle saatlerine kadar Van ilinin kuzey ilçeleri ile Hakkari ilinin güney ilçelerinde zaman zaman kuvvetli şekilde olması bekleniyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği vurgulandı.

Rüzgarın güneyli ve batılı yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli şekilde (40-60 km/sa) eseceği tahmin edilen açıklamada, vatandaşların olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği ifade edildi. Özellikle Van Gölü'nde de hava durumunun etkileneceği ve batı ve güneybatıdan esen rüzgarın 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde olacağı bildirildi.

Ayrıca, il merkezleri için günün en yüksek sıcaklıklarının Muş'ta 17, Bitlis'te 13, Hakkâri'de 16 ve Van'da 18 derece olacağı tahmin edildiği aktarıldı.

Vatandaşların bu olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklere karşı önlem almaları ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği göz önünde bulundurarak tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

Bu hava durumu tahminlerine dayanarak, Van ve Hakkari illerindeki vatandaşların günlük planlarını gözden geçirmeleri ve gerekli tedbirleri almaları önem arz etmektedir.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme