Van'ın 50 yıllık içme suyu sorunu çözülüyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı, Başkale'de 50 yıllık içme suyu sorunu bitirmek için çalışmalarına devam ediyor. 

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Başkale ilçesinin içme suyu sorununu çözmek için önemli bir adım atmış durumda. Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan içme suyu temini yapım işi, Başkale ilçe merkezi için sürdürülüyor.

Bu proje kapsamında, ilçe merkezine 20 km mesafeden yeni bir kaynaktan içme suyu getirilecek. Çelik borular kullanılarak inşa edilen yeni içme suyu hattı, Başkale'nin içme suyu ihtiyacını karşılamak için tasarlandı. Ayrıca, 1000 metreküplük bir depo da yapımı devam eden çalışmalar arasında yer alıyor.

Projenin 2024 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor. Böylece, Başkale ilçesinin uzun yıllardır devam eden içme suyu sorunu çözüme kavuşacak. Vatandaşların sağlıklı ve güvenilir içme suyuna erişimi sağlanacak.

Başkale ilçesindeki içme suyu sorununa kalıcı bir çözüm getirecek çalışma, ilçenin su güvenliğini sağlayarak yaşam kalitesini artıracak. Vatandaşların sağlıklı ve yeterli içme suyuna erişimi, ilçenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak.

Vansesi Özel Haber
Yorumlar 3
Mstf 26 Temmuz 2024 19:35

Dağdan çıkan kaynak suları sayesinde çeşmeler sayesinde bu zamana kadar geldiler

Metın 26 Temmuz 2024 16:11

Baskanım bizim suyumuzu çok ama getırem yok 1 km lık mesafe. Bu şu icın insanlar köyü terk etıler. Sızden rica ediyorum van çaldıran tepeli köyü sesımızi duyu lütfen

Fuat Ayhan 26 Temmuz 2024 00:49

Hadi inşaallah yıllarca akmayan su faturalarını ödedik 21 yuz yillda vidonlarla su cektik kişin hic bir zaman sularimiz akmadi bu guzel müjde ve hizmet icin tesekur ederim

Bakmadan Geçme