• Haberler
  • Güncel
  • VAN'IN EN BÜYÜK İLÇESİ SAĞLIK SORUNU YAŞIYOR YA ÇALIŞTIRIN YADA KAPATIN

VAN'IN EN BÜYÜK İLÇESİ SAĞLIK SORUNU YAŞIYOR YA ÇALIŞTIRIN YADA KAPATIN

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek polikliniğinde yaşanan doktor, sağlık personeli gibi sorunlar çözülmüyor. İlgisizliğe tepki gösteren vatandaşlar daha önce tam teşekküllü hastane olarak hizmet veren binada kaliteli sağlık hizmeti verilmesini, verilemiyorsa kapatılmasını istediler.

Hacı Yılmaz

FETÖ Terör Örgütü'ne yönelik başlatılan soruşturmalar ve OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilen 2016 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Poliklinik Binası olarak hizmet vermeye başlayan eski Van Özel İstanbul Hastanesi'nde doktor, sağlık personeli, verimlilik sıkıntısı yaşanıyor.

"BİRÇOK BRANŞTA DOKTOR BULUNMUYOR"

Ayakta tedavi hizmeti alan vatandaşlar, modern hastanenin bugün poliklinik olarak dahi değerlendirilemediğini ileri sürerek mağdur olduklarını söylediler. Vatandaşlar, "Kapatılan eski hastanede geçmişte onkoloji, genel cerrahi, kadın doğum, çocuk gibi branşlar başta olmak üzere tüm poliklinikler vardı. 150 yataklı modern hastane olarak hizmet veren bina Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binası olarak 2 yıl önce hizmet vermeye başladı. Binanın İpekyolu İlçe Hastanesi olarak değerlendirileceği söylendi. Bugün poliklinikte birçok branşta doktor bulunmuyor. Uzak mahallelerden geliyoruz, araç paramız olmayabiliyor. Bize Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gidin deniliyor. İlgisizliğin sona erdirilerek verimsiz çalışan polikliniğin hastaneye dönüştürülmesini istiyoruz" dediler.

 "SORUNLAR VATANDAŞLARI CANINDAN BEZDİRDİ"

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında yaşanan sorunların vatandaşları canından bezdirdiğini belirten hasta yakınları, "Hastanede doktor yetersizliği biz  hastalara ve yakınlarımıza  büyük mağduriyet yaşatırken, çalışanların hastalara yönelik gösterdiği ilgisizliği de devam ediyor. Ne ilgilenen var ne soran ne de araştıran. Modern bir hastane poliklinik olarak dahi doğru dürüst işletilemiyor. Polikliniklerin kapısında  'doktor izinli', 'Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hizmet vermektedir' gibi yazılar bulunuyor. İpekyolu Van'ın en kalabalık nüfusa sahip ilçesidir. İpekyolu 15 şehirden daha kalabalık bir nüfusa sahiptir. Buna karşılık ilçede  tek bir devlet hastanesi bulunmuyor. Ek poliklinik hizmeti de eksik veriliyor. Milletvekillerini, tüm yetkilileri sağlık kurumunda yaşanan sorunları gidermeleri için göreve davet ediyoruz. Vatandaşa yazıktır günahtır" dediler. 

"POLİKLİNİĞİN KAPSINA KİLİT VURULSUN"

Yetkililerin eski özel hastanenin 150 yataklı hastane olarak değerlendirilerek hastalara ve ilmezdeki sağlık hizmetlerine ulaşım açısından yararlı olacağı açıklamalarına karşılık  hiçbir adımın atılmadığına dikkat çeken bir hasta, "İpekyolu  ilçesinin gündüzleri nüfusu üçe katlanmaktadır. Hastaneler uzak olduğu için hastalarımızı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Polikliniğine getiriyoruz. Burada da maalesef yeterli doktor, sağlık personeli tıbbi imkânlar yetersiz durumda. Koca binanın sadece bir bölümü kullanılıyor. Acil hizmeti verilmiyor. Hastanenin ameliyathaneleri kullanılmıyor. Tıbbi cihazların büyük bir bölümünün başka yerlere götürüldüğü iddia ediliyor. Neticede burası devlet malıdır, kamu malıdır. İpekyolu ilçesinin hastaneye ihtiyacı var. Bu bina yataklı sağlık kurumu olarak biran önce verimli hale getirilsin veya göstermelik polikliniğin kapsına kilit vurulsun. Yetkililerin hastanede inceleme ve tespit yapmasını istiyoruz" dediler.

"SAYIN VALİMİZDEN SORUNLARIMIZI ÇÖZMELERİNİ İSTİYORUZ"

Hastanede yaşanan doktor eksikliği gibi şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, "Yaklaşık iki yıldır hizmet veren Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu ek binasında uzun süredir doktor sıkıntısı yaşıyoruz. Vatandaşlar yeteri kadar hizmet alamıyor. Birçok bölümde maalesef doktor yok. Mevcut doktorlarda mesai saatlerine riayet etmiyor. Sağlık Bakanlığı ve Sayın Valimizden sorunlarımızı çözmelerini istiyoruz. İpekyolu, Van'ın en büyük ilçesidir ama sağlık sorunu yaşanıyor. Yetkililerin bir an önce bu sorunu çözmesini bekliyoruz" dediler.

 "İSTEDİĞİNİZ YERE ŞİKÂYET EDİN"

Vatandaşlardan gelen şikâyetleri yerinde görüp, dinleyerek haber yapmak üzere Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Polikliniğine giden, boş polikliniklerin, koridorların, kapalı polikliniklerin fotoğrafını çeken muhabirlerimiz Personel Şefi Mevlüt Borçlı'nın tacizine uğradı. Muhabirlerimizi engelleyen ve güvenlik personellerine talimat vererek, muhabirlerimizi hastaneden çıkaran Borçlı'nın davranışının yanlış ve haber alma hakkını engellemeye yönelik olduğunu belirten muhabirlerimiz sorunu ve yaşananları Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'na aktaracaklarını belirtmeleri üzerine Borçlı, "Burada haber yapıp fotoğraf çekemezsiniz. İzin vermem. Gidin istediğiniz yere şikâyet edin" ifadelerini kullandı.

MODERN ALTYAPIYA SAHİP

FETÖ'ya yönelik başlatılan soruşturmalar ve OHAL kararnamesi kapsamında Sağlık Bakanlığına devredilerek 2016 yılında Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi İpekyolu Ek Binası olarak hizmet vermeye başlayan sağlık kurumu 2007 yılında 34 yatak ve 13 hekim kadrosu ile Özel İstanbul Hastanesi olarak kuruldu. 2011 yılının sonunda ek binasının tamamlanmasıyla yatak kapasitesi 186'ya yükseltildi. Modern tıbbi cihazlarla donatılan, 70 yatak kapasitesine sahip yeni doğan yoğun bakım ünitesi, 15 yatak kapasitesine sahip çocuk yoğun bakım ünitesi ve 28 yatak kapasitesine sahip hastanede genel yoğun bakım ünitesinin yanı sıra onkoloji kliniği, laboratuarlar, ameliyathaneler bulunuyordu. Hastane şimdi ayakta tedavi hizmeti veren polikliniğe dönüştürüldü.

 "İPEKYOLU İLÇE DEVLET HASTANESİ OLSUN"

Polikliniğin İpekyolu Devlet Hastanesi' olarak hizmet vermesi gerektiğini anlatan Van Eczacılar Odası Başkanı Numan Mızrak, modern teknik imkanlara sahip, yataklı servisleri bulunan, alt yapısı güçlü olan hastanenin hastane olarak hizmet vermesinin İpekyolu ilçesinde sağlık hizmeti almakta sorun yaşayan hastalara kolaylık sağlayacağını kaydetti. Mızrak, "Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi şehir merkezine uzak iki uç noktada bulunuyor. İpekyolu'nda oturan vatandaşlarımız sağlık hizmetine ulaşmada hastalarını götürüp getirmekte mağduriyet yaşıyor. Öte taraftan bu hastanelerin çevresinde eczane bulunmamasından dolayı hasta ve hasta yakınları ilaç almada ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. İpekyolu ilçemizde devlet hastanesi olmadığından vatandaşlarımız özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor. Özel hastanelerde vatandaşlarımızdan yüksek miktarlarda farklar alabiliyor. Yeşil kartlı vatandaşlarımızın böyle bir şansı da yok.  Polikliniğe dönüştürülen Özel İstanbul Hastanesi'nin İpekyolu Devlet Hastanesi'ne dönüştürülmesi hastalar, hasta yakınları, sağlık yoğunluğu yaşayan hastaneler açısından ve mağdur olan eczaneler açısından büyük rahatlama sağlayacaktır. İlimizin yöneticilerinin, siyasilerin bu konuda gerekli girişi yapacaklarına inanıyorum " dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme