• Haberler
  • Yazarlar
  • Van'ın turizmini geliştirmek için bu yazıyı kaleme aldım

Van'ın turizmini geliştirmek için bu yazıyı kaleme aldım

Van Doğu Anadolu'nun en büyük vilayetidir. Karadeniz bölgesinde bir tek Samsun Van'dan büyüktür. Dostum Başaran Ulusoy vasıtasıyla TÜRSAB'ı Van'a kazandırdım.

Van Doğu Anadolu'nun en büyük vilayetidir. Karadeniz bölgesinde bir tek Samsun Van'dan büyüktür. Dostum Başaran Ulusoy vasıtasıyla TÜRSAB'ı Van'a kazandırdım. Geçenlerde Vanlı arkadaşlarım Van'ın kalkınması adına projelerimden faydalanılması için bilgi istediler. Bende Vanlı olmam hasebiyle Van'ın kalkınmasının öncelikli olarak turizmden geçtiğini çok iyi biliyorum. Dolayısı ile 20 yıllık çalışmamı tüm büyüklere sunuyorum.

 

1- Acemi birliğinin Van'a kurulması çok önemlidir. Her yeni dönemde bu askerlerin anneleri, babaları, nişanlıları, arkadaşları sürekli ziyarete geleceklerdir. Bu yüzden otellerde ve lokantalarda yer bulunmaz. Ayrıca ermeni gümüşçülüğü, halı veya kilim satanlar bile para kazanır. Ben inanıyorum ki sokaktaki boyacı hatta hamamdaki tellak bile para kazanır. Daha önce Van'da görev yapan Jandarma Genel Komutanı buranın yapısı iyi bildiği için görüş alınabilinir.

 

2- Adır Adasındaki manastır onarılmalıdır.

 

3- Çarpanak Adasındaki manastır onarılmalıdır.

 

4- Bartelemeos (Başkale) kilisesinin onarılması ermeni vatandaşlar tarafından çok önemseniyor.

 

5- İn köyündeki kilise onarılmalıdır.

 

6- Yedi kiliseler onarılmalıdır. Bunların yapımında bazı büyük firmalardan, hatta A.B. fonundan faydalanabilinir.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme