• Haberler
  • Güncel
  • Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nden kadınlar için dikiş atölyesi 

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nden kadınlar için dikiş atölyesi 

Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) tarafından desteklenen Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği (VİED), engelli, engelsiz yabancı uyruklu 30 kadına dikiş atölyesi hizmete açtı.

Van’da yaptığı başarılı çalışmalarla takdir toplayan Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği, dikiş atölyesi açarak yabancı uyruklu kadınları meslek sahibi yapacak.

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nden kadınlar için dikiş atölyesi 

“KADINLARIMIZ MESLEKÖĞRENECEK”

VİED Temsilcisi Filiz Yörükoğlu yaptığı açıklamada, “Kadınların hem sosyal uyum hem de istihdam edilebilirliklerinin artırılması için 30 kursiyer kadın katılmaktadır. Atölyeler sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde iki kere 15’er kişilik guruplar halinde devam etmektedir. Van İpekyolu Halk Eğitim Merkezi ile yapılan protokolle gerçekleştirilen işbirliğinde eğitimlerini bitiren kursiyerlere kurs bitirme belgeleri verilecek. Farsça tercüman ve işaret dili tercüman desteği ile verimli bir çalışma yürütülmektedir. Kursiyer kadınlar belli aralıklarla hijyen ,üreme sağlığı ,ilk yardım engelli hakları ve kadın hakları  konularında bilgilendirilmektedirler . VİED ofisimizde ücretsiz olarak alanın da uzman eğitmenler tarafından  Av . Sinan Taşdemir, sosyal hizmet uzmanı Rıdvan Caniş, psikolog Zafer Taş tüm danışanlarımıza öncelikli olarak kadınlara hizmet vermektedirler” dedi. 

Van İşitme Engelliler ve Aileleri Derneği'nden kadınlar için dikiş atölyesi 

Bakmadan Geçme