VAN KAHVALTISI VALİ KONAĞINDA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Van Yemekleri Dostları Grubu 'Mavi Fularlılar' Vanlı kadınlar orijinal Van Kahvaltısını, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu'na tanıttılar. Vali Zorluoğlu ve eşi keyifli ve samimi ortamda yapılan kahvaltı için Mavi Fularlılara teşekkür etti.

Burhan Ergin

Kente geldiği günden itibaren Van’ın tarihini, kültürünü yakından tanıma ve tanıtma çalışmalarına özel ilgi gösteren Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu,  dünyaca ünlü Van kahvaltısıyla tanıştı. Sosyal medyada bir araya gelen ve 12 bini aşkın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlılar Vanlı kadınlar ekibi Edremit Vali Konağı bahçesinde  Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu’na Van’a ait organik yiyeceklerden oluşan Van kahvaltısı ikram ettiler.

MAVİ FULARLILARA TEŞEKKÜR

Vali Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu  Vali Konağında düzenlenen kahvaltı tanıtımında hiçbir kuruma kuruluşa bağlı olmadan Van’ı tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenleyen, kültürel değerlere sahip çıkan gönüllülük  esasıyla bir araya gelen  Mavi Fularlı Vanlı kadınlar ekibine teşekkür ettiler.

KAHVALTI VAN ÜRÜNLERİNDEN OLUŞTU

Edremit Vali Konağının Van Gölü’ne nazır bahçesinde hafta sonu  düzenlenen  Van kahvaltısı tanıtımında  sofrada onlarca yiyecek yer aldı.   Mavi Fularlı kadınların evlerinde kendi elleriyle hazırladıkları orijinal kahvaltılıklar asında içli çörek, kade, el böreği,  Van pastası, kayganak, yumurtalı kavurma, murtuğa, kavut, umaç helvası, Van kesme çöreği, su böreği, kayısı reçeli, gül reçeli, çilek reçeli, Van cacığı, tere yağı, kaymak, bal, Van otlu peyniri, Van otsuz peyniri, yumurta börtmesi, köy unuyla yapılmış, köy tavuğu yumurtası tandır ekmeği, ceviz, bahçe domatesi, biberi ve yeşilliğinin yanı sıra birçok yiyecek yer aldı.   Kahvaltıda semaver çayı içilerek sohbet edildi.  Vali Zorluoğlu ve eşi hazırlanan yiyeceklerin tariflerini alarak tatlarına baktı. Vali Zoluoğlu kahvaltıda Van otsuz peyniri ve içli Van çöreğini (Kade) beğenirken eşi Sevinç Zorluoğlu murtuğa, kayganak ile umaç helvasının tariflerini aldı.

 

“VANLILAR 100. YILI BEKLİYOR”

Grup adına açıklamalarda bulunan Nuran Demirhan,  kahvaltıda Vali Zorluoğlu’na 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van’ın kurtuluşunun 100. yılı kutlamalarının görkemli geçmesi için öneri ve düşüncelerini aktarama fırsatı bulduklarını söyledi. Demirhan , “ Şehrimize yeni atanan Sayın valimiz ve eşine mavi, ile yeşilin kucaklaştığı Edremit Vali konağı bahçesinde Mavi Fularlılar ekibimizin gönüllü çaba ve emekleriyle hazırladığı Van ürünlerimizden oluşan muhteşem bir Van kahvaltısı ikram ettik.  Van kahvaltısının geçmişten günümüze gelen kültür olduğunu belirttik. Sayın Valimiz ve değerli eşleri Van kahvaltısını çok beğendiler. Kahvaltıda  Van’ın parklara olan ihtiyacını, Edremit’in doğasının korunmasını, Van kültürüne sahip çıkılması konularını aktardık. 2016’da Van Yemekleri Dostları grup yöneticimiz Dr. Mine Kılavuz Ongün öncülüğünde Van da ve Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen 2 Nisan Van Yemekleri Buluşmasını anlattım. Van Yemekleri Buluşmasını dinlerken çok mutlu oldular. Önümüzdeki 2018 yılının Van’ın Kurtuluşunun 100. Yılı ve Dünya Vanlılar Günü olduğunu belirterek gerek Van da, gerek il dışında Van’ı tanıtan zengin ve renkli kutlamalarla geçmesi için destek isteyerek gerekli çalışmaların yapılmasını dile getirdik.  Sayın valimize tüm Vanlıların Dünya Vanlılar Günü’nü beklediğimizi ifade ettik. Sayın valimizde Van’ın 100 yılı ve Dünya Vanlılar Günü için Kasım aynıda hazırlıklara başlanacağını ve muhteşem kutlamalar için destek vereceğini belirtti.   Vanlıların kültürüne, heyecanına ortak olan valimize teşekkür ettik. ” şeklinde konuştu.

“ZORLUOĞLU AİLESİ KAHVALTI İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ”

Vali Murat Zorluoğlu ve eşi Sevcan Zorluoğlu’nun Van Kahvaltısı için kendilerine teşekkür ettiğini dile getiren Demirhan, “Sayın valimiz ve Sevcan hanımefendi ile birlikte olmaktan,  güzel şehrimizin yeme içme ve mutfak kültürünü kendilerine tanıtmaktan bizlerde mutlu olduk. Sayın valimiz ve eşleri hanımefendiye Mavi Fularlılar ekibimizin Van Gölü’nün serinliğinde, yemyeşil bahçesinde çok güzel bir Van kahvaltısı sunduğumuz için bizlere teşekkür ettiler Sayın valimizin Trabzon’dan ve Elazığ’dan misafirleriyle birlikte kahvaltı yaptık.” dedi.

MAVİ FULARLILAR KONAKTA

Vali  konağında düzenlenen Van kahvaltısına  Mavi Fularlılar ekibinden Elif Aksit Kutay, Nuran Demirhan, Elif Işık, Hilal Dede, Hilal Görentaş, Hamiyet Çiçekel ,Arzu Lazoğlu, Neslihan Güzel Duman, Figen Çakan Oral, Hatice Yaşar, Türkmen Tülay Sümer katıldı.

 SEVCAN ZORUOĞLU’NA MAVİ FULAR

 Kahvaltı sonunda Nurhan Demirhan  Vali Zorluoğlun’a  Van işi yün çorap ve  Mavi Fularlılar yazılı bakır tabak, eşi Sevcan Zorluoğlu’na Van Gölü’nün mavisini ve   Van kedisinin beyaz ve mavisini   temsil eden  mavi fular armağan etti.  Kahvaltı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

Bakmadan Geçme