VAN KARMASI İSTANBUL'A UÇTU

İstanbul Riva'da gerçekleştirilecek Milli takım seçmeleri için hazırlıklarını tamamlayan TFF Van Bölge Karmasının İstanbul yolculuğu başladı.

Rıdvan Can

 

Süper Lig döneminde Vanspor kalesini uzun yıllar başarıyla koruyan TFF Genç Milli Takımlar ve Van Bölge Antrenörü Faruk Akıllı nezaretinde çalışmalarını tamamlayan Van Bölge karması Bölge Antrenörü Faruk Akıllı ve TFF Van Bölge temsilcisi Vedat Bingöl yönetiminde Riva'ya gitti.

 

Van, Bitlis, Muş ve Hakkâri İlçelerinden seçilen futbolculardan oluşan karmada 18 futbolcu bulunuyor.

Karma İstanbul'a hareket etti

Genç Milli Takımlar tarafından yapılan ve 2005 doğumlu oyuncuları kapsayan 14 yaş altı seçmelerinin ikinci etabı İstanbul'da TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde 12 Şubat 2019 Salı günü oynanan maçlarla başladı.

 

Türkiye genelinde Adana, Ankara (2), Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, İstanbul (4), İzmir (2), Kayseri, Malatya, Sakarya, Samsun, Trabzon, Trakya, Van, Hakkari, Muş ve Bitlis olmak üzere 20 takımın katılım sağladığı turnuvada toplam 360 futbolcu ter dökecek. Genç Milli Takımlar tarafından düzenlenen organizasyon 21 Şubat 2019 Perşembe gününe kadar devam edecek turnuvaya giden Van Bölge Karmasını TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater yolcu etti.

Van Bölge Karmasının da yer aldığı turnuva maçlarını Genç Milli Takımlar teknik direktörleri ile bölge antrenörlerinin takip edeceği maçlar sonrasında, en küçük yaş grubu olan U14 Milli Takımı'na ve kulüplere oyuncu havuzu oluşturulacak.

 

Van ve Bölge illerden performanslarına ve yeteneklerine göre seçilen bölge karması turnuvası İstanbul Riva'da yapılacağını dile getiren TFF Van Bölge Antrenörü Müdürü Cengiz Polater, "Van, Muş, Bitlis, Hakkari ve İlçelerinde,  farklı takımlarda forma giyen oyuncularla oluşturduğumuz Bölge karması olarak hazırlıklarımızı tamamladık. Hedefimiz milli takımımızın en alt yaş grubunu oluşturan U14 takımımıza oyuncu kazandırmak olduğunu ifade ederek, hazırlık döneminde bizlere ev sahipliği yapan Van Elite World Otel genel müdürü Oktay Aksoy'a ve otel çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Bakmadan Geçme