VAN KAZANIRSA TÜRKİYE KAZANIR

Bu seçim Van'ın miladı olacak diyen AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, 'Van önemli bir kenttir. Van'ın seçimi İstanbul'un seçiminden daha önemlidir. Bunun önemini bilen Van halkı kendi seçimine, yaşadığı kente sahip çıkacak. Sandığa gitmeyenler sandığa gidecek. Çünkü Van kazanırsa Türkiye kazanır. Van kazanırsa bölgede siyasal rahatlama olur' dedi.

Burhan Ergin

 

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret ederek imtiyaz sahibi Erdal Perihan, Yazı İşleri Müdürü İkram Kali ve Spor Müdürü Rıdvan Can ile görüşerek adaylık süreci ve çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.  Takva, kurumsal anlamda ilk ziyaretini Van’ın 81 yıllık gazetesi olan Vansesi’ne yaptığını belirterek, “Kurumsal olarak ziyaretimi ilk olarak Vansesi Gazetesine yaptım. Seçim çalışmalarımı sürdürüyorum. 12 ilçeyi gezdim. Vatandaşlarımızın gösterdiği sıcak, samimi ilgiden son derece de memnunum.  Allah’ın izniyle 31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanacağız” dedi.

“AK Parti’ye emek verenlere saygıyı en üst düzeyde tutacağız”

Aday olduktan sonra AK Parti ilçe teşkilatlarını ziyaret ettiğini söyleyen Takva, “Şuana kadar 12 ilçe ziyaret ederek teşkilatlarla bir araya geldik. Kendimle ilgili bütün bilgileri arkadaşlarımıza anlattım. Nihayetinde ilçe teşkilatları sahada çalışarak partimize oy isteyecek.  Benimle ilgili her şeyi bilmeleri gerekir. Ayrıca bütün aday adaylarıyla tek tek görüşme imkanım oldu. AK Parti olarak Van’da Kürt, Türk, Laz, Azeri, Beyzade kim kendisini nasıl ifade ediyorsa ayrım yapmadan, ötekileştirmeden herkese dokunacağız. İnsanlarımızda heyecan, umut ve özgüven oluşmaya başladı. Benim Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak kendi yönetsel tecrübelerim ve deneyimlerim var. Bunları ben bir anda dönüştürmeyeceğim. Parti ile bunları örtüşür hale getireceğiz. Yönetsel becerilerimiz birbirinden farklı olabilir ama bu kente hizmet edecek düzeyde yeniden örgütlenmememiz lazım. Bunu yaparken de AK Parti’ye 16 yıldır emeği olan tüm insanlara, gönül verenlere saygıyı en üst düzeyde tutacağız. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar, en alt kademeden, en üst kademeye kadar temsiliyet rolü üstlenmiş, emek veren arkadaşların bakış açıları ne olursa olsun benim için ayrıcalıklı olacak” diye konuştu.

“AK Parti tabanıyla ilgili bir enerji kaybım olsun istemiyorum”

AK Partinin kurulduğu günden bu yana emek veren, Van’da yaşayan herkesin desteğini isteyen Takva, “Ben emeğe saygı duyan biriyim. 16 yıldır AK Parti’ye emek veren tüm arkadaşlar benim için çok kıymetlidir. Seçim koordinasyon merkezi seçim çalışmalarımızla ilgili bir plan yapacak. Geçmişten bugüne kadar partimizde milletvekilliği yapanlar, meclis üyeleri, il başkanları, gençlik kolları başkanları mümkünse yönetimleriyle beraber emek veren her kesimden, her kademeden arkadaşlarımızla bir araya geleceğiz. Parti kendi kurumsal yapısı içerisinden dönüşümünü ve ittifakını sağlayacak. Bizde bugüne kadar partiyle ilişki kuramamış, oy vermemiş çevreler üzerinden bir dönüşüm yaratmaya çalışacağız. Van’a kurtuluş reçetesi sunacağız. AK Parti tabanıyla ilgili bir enerji kaybım olsun istemiyorum.  Ben enerjimi diğer seçmen kesimlerine yöneltmek istiyorum. Bunu da kısa zamanda başaracağız. Seçim çalışmalarım kapsamında ziyaret ettiğim bütün kesimlerde destekler alıyorum. Şuana kadar herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadım. Aksine AK Parti ile hiçbir bağ kurmamış birçok aktör, iş adamı arayarak seçim sürecinde destek vereceklerini, çalışacaklarını söylüyorlar.  Mümkün olduğunca ahlaki düzeyi kabul edilebilir eleştirilere cevap veriyorum ama hakaretlere, amacını aşan ifadelere cevap vermiyorum, bunları dikkate almıyorum” ifadelerini kullandı.

“Evladınıza, geleceğinize, kentinize sahip çıkın”

Takva, “Ülkeyi yöneten en önemli aktör olan Sayın Cumhurbaşkanımız bizi çağırıp böyle bir görevi tevdi ediyorsa bu çok önemlidir. Bugüne kadar her zaman nitelikli bir ekiple çalıştık. Necdet Takva’nın bugünlere gelmesinde herkesin emeği var. Bu görev sadece şahsıma değil,  Van’ı seven, Van ile kaygısı hayali olan herkese verildi. Sizin aracılığınızla Vanlı hemşerilerime seslenmek istiyorum. Evladınıza, geleceğinize, kentinize sahip çıkın. Van’da yaşayan, Van’a hizmet eden herkes Vanlıdır. Vanlılık ruhunu geliştirerek değerlerimizi yeniden canlandıracağız. Yaklaşık bir ay önce Van TSO olarak adaylarla ilgili belli kriterler oluşturduk. AK Parti şimdi o kriterlerimize göre bir aday gösterdi. El ele vererek Van’ı hakkettiği yere taşıyacağız” dedi. 

“Rakip partiler bizim düşmanımız değil”

Siyasi parti rakiplerinin düşman olmadığını belirten Takva, seçim çalışmalarının huzurlu bir şekilde yürümesi gerektiğini söyleyerek, “Siyasi partilerde marjinalleşen eğilimler var. Van bunun acısını, sıkıntısını çok çekti. Biz bunu artık yaşamak istemiyoruz. AK Parti seçim stratejisinin mümkün oldukça demokratik zeminde herkesin kentine sahip çıkabileceği bir zihinsel iklim içerisinde yaşamasını istiyorum. Rakip partiler bizim düşmanımız değil. Biz şuana kadar verdiğimiz mesajlarda barış içerisinde yarışı dile getirdik. Siyasal süreci bu şekilde yönetecek partilerin bakış açısı aslında bizim duruşumuzu orada netleştirecek. Bizim bakış açımız budur. Geçmişte adaylara saldırılar olmuş, birbirlerini yıpratmaya yönelik derin çelişkiler yaşanmıştır. Biz bunların yaşanmasını istemiyoruz. Herkes kendi projeleriyle seçim çalışmalarını yürütmelidir.  Projeler, öngörüler, kente ve insanımıza yapılacak hizmetleri konuşalım, tartışalım istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Çok basit dokunuşlarla bu sorunları çözebiliriz”

Van’ın sorunlarını ve çözüm yollarını çok iyi bildiğini belirten Takva, “Bir kere Van denizine yüzümüzü döneceğiz. Çocuklarımızı, kadınlarımızı ve gençlerimizi öncelik vereceğiz. Bütün projeleri bu insanların hayatına dokunacak şekilde tasarlayacağız. Van’ın ciddi bir işsizlik sorunu var. Genç işsizlik bu kentin kanayan yarasıdır. Kırsal kent tarımı üzerine yoğun bir çalışma yürütüyorum. Kentin üç ayrı bölgesinde 5 bin dönüm alan üzerinde hızlı bir şekilde ailelerin gelir elde edebilmeleri için kent tarım projem var. Bu benim hayalimdir. Dünyada da çok başarılı örnekleri vardır. Hızlı bir şekilde o yoksul ve işi olmayan ailelerin üretime gireceği ve asgari ücretin üzerinde bir geliri elde edebilecekleri emek yoğun projeyi hayata geçireceğiz.  Bu daha çok kalabalık ailelere yöneliktir. Bu ülkenin ve kentin geleceği olan çocuklar, gençler bizim için ayrıcalıklı olacak. Çocukların okul sonrası hayatlarını verimli geçirebilecekleri alanlar yaratmamız lazım. Bu aynı zamanda kent yoksulluğunu da ortadan kaldıracak. Temel felsefem bu kente yaşayan herkes kaybedecek bir şeyi varmış duygusunu düzeye taşınmak aidiyet duygusunu güçlendirmektir. Kaybedeceği bir şeyi olmayan insan her türlü maceraya ve illegaliteye açık hale geliyor. Gençler işsiz güçsüz sokaklarda enerjisini harcamamalıdırlar. Yaratacağımız projeler, üreteceğimiz fikirler bu kesimleri hedefleyecek, mutlu edecek. Van’a mutlaka stadyum yapacağız. Bu çok gecikmiş bir yatırımdır. Deprem sonrası hepimizin hayatını, sosyal anlamda, kültürel anlamda yok eden bir yokluk halidir. Dolayısıyla seçimleri kazandıktan sonra hemen ilimize bir stadyum ve semt sahaları yapacağız. Kentin ulaşım, mekansal açılım alan sorunları var. Bunları hızlı bir şekilde çözmek için kolları sıvayacağız. Çarşı merkezinde esnaflarımız çatılarını yeşile boyayarak kentimize kimlik kazandıracağız. Dağlarımız yem yeşil olacak. Çok basit dokunuşlarla bu sorunları çok rahatlıkla çözebileceğimizi düşünüyorum” dedi.

“Van’da kısa zaman içerisinde çok güzel mucizeler yaratabiliriz”

Van’ın tarım, hayvancılık ve turizm kenti kimliğine sahip olduğuna vurgu yapan Takva, “Van önümüzdeki 5 yıllık yerel yönetim döneminde Türkiye’de örnek gösterebilecek bir belediyecilik modeliyle tanışacak.  Van belediyecilikte model olacak. Her kentin kimliği kendine göre özgündür. Van tarım, hayvancılık ve turizm kentidir. Van’ın kimliğini daha belirgin şekilde ortaya çıkarmamız lazım. Hayvancılık bizim ekonomik alt yapımızı oluşturacak. Bizim çıkış noktamız her insanın evine bir aş götürebileceği düzeyde örgütlenmiş tarım hayvancılık kenti, üretim gücümüz olacak ama turizmle de Van’ı dünyaya taşıyacağız. İcra mekanizmasında hükümetin desteğini alarak Van’da kısa zaman içerisinde çok güzel mucizeler yaratabiliriz. İstanbul, Bursa Gaziantep, Samsun gibi illerin belediyeleriyle görüşerek Van’da işsizliğe ağırlıklı ortak projeler hayata geçireceğiz. Bunun için paraya da gerek yok. Devletin bu konuda çok büyük hibe destekleri var” diye konuştu.

“Yatırımcıların emrinde olacağız”

Büyükşehir Belediyesinin yatırımcıların emrinde olacağını belirten Takva, “Organize Sanayi Bölgesinde bulunan çağrı merkezinde şuan bin 500 insan çalışıyor. Bunu Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz yaptık. Van’a gelen bütün işadamlarımıza ekip göndererek yatırım yapmasını sağlayacağız. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler yatırımcıların emrinde olacak. Kuracağımız ofis ve personel onlara hizmet edecek” dedi.

“Bütün projeler devam edecek”

Van’da mevcut projelerin devam edeceğini söyleyen Takva, “Büyükşehir Belediyesi çok büyük bir kaynağa sahiptir. Biz o kaynakla ilimizin bütün sorunlarını tek tek çözeceğiz. Bütün projeler devam edecek. Kent meydanı, kent parkı, kent müzesi,  biyolojik arıtma tesisi, katı atık tesisi gibi projeler kesintiye uğramadan devam edecek. Biz zaten bunları destekliyorduk. Hepsinin arkasında duracağız. Bunlara yeni projeler ilave edeceğiz” dedi.

“Kadınlar çocuklarının ölmemesini istiyor”

Takva, “Kadınlar kaynayacak çorbaları olsun istiyor. Kadınlar çocuklarının ölmemesini istiyor. Kadınlar göz yaşı dökmeden huzurlu, güvenli bir şehirde yaşamak istiyorlar. Çocuklarına aş iş gelecek istiyorlar. Kendileri de asgari düzeyde geçinmek istiyorlar. Dolayısıyla kadınlar Van’ın yarı nüfusunu oluşturuyor. Hepimiz kadınların çocuklarıyız. Parti olarak kadınların isteklerini karşılayacağız. Bunun da taahhüdünü veriyorum ” ifadelerini kullandı. 

“Nitelikli insanlara görev vereceğiz”

Büyükşehir Belediyesinde nitelikli insanlara görev vereceğini belirten Takva, “Her gelen siyasi görüş kendinden önceki siyasal kadroları ya da siyasi olarak gördüğü kadroları biçmiş yerine kendisini ikame etmiş. Şimdi o biçme de işten çıkarma şeklinde olmamış maaş almaya devam etmiş. Kaynak kullanımı devam etmiş. Bu da onların da işine gelmiş. Siyasi görüşü ne olursa olsun mevcudu en iyi şekilde motive edeceğiz.  Biz böylesi bir ayrımcılığa asla gitmeyeceğiz. Liyakat ve ehliyet unsurunu her zaman ön planda tutacağız. Nitelikli insanlara görev vereceğiz.  Van TSO’da her zaman bu şekilde hareket ettik. Allah’ın izniyle Büyükşehir Belediyesini kazandığımız takdirde çalışan, görev bilincinde olan, sorumluluk alan ekiplerle çalışacağız. Van’ın sokaklarında inanılmaz nitelikli insanlar var. Biz bunları değerlendireceğiz” diye konuştu.

“Van halkı kendi seçimine sahip çıkacak”

Van halkının kendi seçimine sahip çıkacağını anlatan Takva, “Kenti birlikte yöneteceğimiz kadro çok önemlidir. İlçe başkan adayları bu hafta sonuna kadar açıklanacak. Şuana kadar yaptığım ziyaretler kişiseldir. Partimiz seçim çalışmaları kapsamında bir program hazırlayacak. Program kapsamında İran, Şırnak, Ağrı, Bitlis sınırına gideceğiz. Çünkü halkımız sınırda yaşıyor. Van Cumhuriyet Caddesi ve Maraş Caddesiyle müteşekkil bir kent değil. Bu eksikleri tamamlayacağız. Van önemli bir kenttir. Van’ın seçimi İstanbul’un seçiminden daha önemlidir. Bu öneme binaen Van halkı kendi seçimine sahip çıkacak. Sandığa gelmeyenler sandığa gelecek. Van kazanırsa Türkiye kazanır ve siyasal bir arka planda da rahatlama olur. Van kazanırsa Van’da yaşan herkes kazanır” dedi.

“Bu seçim Van’ın miladı olacak”

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin Van’ın miladı olacağını belirten, heyecanlandığını anlatan Takva, “ Kazandığımız takdirde çok ciddi yatırım programıyla gelecek olanlar var. Bu heyecanı paylaşmak isteyenler var. Çok iyi bir süreç olacağını düşünüyorum. Herkesten oy isteyeceğiz.  Herkesin kapısını çalacağım. Çünkü biz herkesin belediyesi olacağız. Bu kenti en iyi yönetecek aklın ortaya çıkması lazım. Bu kentte yaşayan herkesin bir araya geleceği bir zeminin olması lazım. Ben Kürtlerin, Milliyetçilerin burada huzurlu bir şekilde yaşamasını istiyorum. Bu seçim Van’ın miladı olacak. Van’ın kaybedecek zamanı ve kaynakları yoktur. Yerel yönetimleri artık siyasi bakış açısıyla değerlendirmememiz gerekiyor. Kim bu kente faydalı olacaksa, sorunlarını çözecekse halkın ondan yana oy kullanması gerekiyor. Biz ilimizin sorunlarını kısa zaman içerisinde çözebileceğimizi düşünüyorum. Yerel seçim davranışı bence yeniden dizayn edilmelidir. Bizden daha iyi bir yönetim çıkarsa durup düşüneceğiz ama daha iyisi çıkıncaya kadar en iyisi şuan bizleriz. Çünkü ben bu kentin kılcal damarlarından gelen bir insanım. Sorunları da, çözüm yollarını da iyi biliyorum. Bu şehrin bütün dinamikleriyle el ele halkımıza hizmet edeceğiz. Biz bu kentte muhteşem bir belediyecilik modeli yaratacağız” şeklinde sözlerini bitirdi.

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva’ya ziyaretinden dolayı teşekkür eden imtiyaz sahibimiz Erdal Perihan ve Yazı İşleri Müdürü İkram Kali  başarılar diledi.

Bakmadan Geçme