Van klibi tanıtım ve turizme katkıdır

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Başkanı Abdullah Tunçdemir 'Bizim Eller Van Türküleri' klibinin ilin turizm ve tanıtıma katkı sağlayacağını belirterek, herkesin Van Türküleri'ni sahiplenmesi gerektiğini söyledi.

Hacı Yılmaz

Önceki gün Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde tanıtımı gerçekleştirilen "Bizim Eller Van Türküleri"  tanıtım klibi gala gecesinin yoğun ilgi gördüğünü, klibi izleyen herkes tarafından çok beğenildiğini belirten VAHATUDER Başkanı Tunçdemir,  emeği geçenlere teşekkür etti.

Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir "Bizim Eller Van Türküleri" klibi ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Bizim Eller Van Türküleri" klibinin Van için çok önemliydi. Çok güzel bir klip hazırlanmış.  Türklerimiz eşliğinde Van'ı gezmek heyecan verici olmuş. Gala gecesi de muhteşem hazırlanmıştı Van'ın zenginliklerini, doğasını Van türküleri ile tanıtan  klip  büyük ilgi görecek. Gala gecesinde güzel Van türküleri dinledik.  Klip projesi Van için önemli kazanımdır. Özellikle Van kültürü ile alakalı sempozyum, festival ve bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi gerekiyor. "Bizim Eller Van Türküleri" klibinin tanıtım gecesinde hatırlanan Van sevdalısı Fevzi Leventoğlu oldu. Rahmetli Fevzi Leventoğlu A'dan Z'ye Van folkloru ile uğraşıyordu. Van'ın kültürüne sahip çıkan ve herkese tanıtan önemli bir kişiydi. Kendisine bir kez daha Rahmet diliyorum. Bundan sonraki gençlerde onun izinde devam etmeli. Van'ın daha fazla tanıtımı için kurumlara, kuruluşlara, Vanlı gençlerimize, bize ve herkese bu görev düşüyor. Van Gölü Havzası Turizm Derneği olarak klibin turizm sezonu öncesi hazırlanması da yerinde olmuştur. Günümüzde modern tanıtım araçlarına ihtiyaç vardır. Arkadaşlarımızdan çıtayı yükseltmelerini bekliyorum. Sadece kliple yetinmemelidirler. Van'ı uzun soluklu ilgi gören bu tür çalışmalar ile gündeme getirmeliyiz. Klibin hazırlanmasında destek veren Van Valiliğine, proje sorumlusu İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ'a  klibin koordinatörlüğünü yürüten  M. Murat Oto'ya ve  genel yönetmenliğini yapan Cahit Engin başta olmak üzere sazıyla sözüyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Devamını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme