Van kokan 2 Nisan Kutlamaları

İzmir'de yaşayan Vanlı Asuman Kılavuz Van dostlarıyla 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Van gelenekleri ve Van pastasıyla kutladı. Bursa'da yaşayan Vanlı Şule Edremit Özen'de 2 Nisan heyecanın Van'a gönül veren arkadaşlarıyla biraraya gelerek kutladı.

Burhan Ergin

 

Van'ın düşman işgalinden kuruluşunun 100. yılı ve Dünya Vanlılar Günü kutlamalarından güzel görüntüler yansımaya devam ediyor.

İZMİR

İzmir Karşıyaka Bostanlı da yaşayan Vanlı Asuman Kılavuz, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Van gelenekleriyle kutladı. 2 Nisan günü Erkenden kalkıp bahçeyi sulayıp süpürdüğünü, Van semaveri yakarak günün anısına yaptığı Van pastasını akide şekeri, kuru kaysı, limon ve gül şurubu eşliğinde konuklarına ikram eden Asuman Kılavuz, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ımızın kurtuluşunun 100. yılını Van tadında kutladık. Heyecan ve mutluk verici unutulmaz bir gün yaşadık.  Gelecek yıl daha da güzel olacağına inanıyorum. Tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum dedi.

 

BURSA

Bursa'da yaşayan Şule Edremit Özen'de Van'ın düşman kuruluşunun 100. yılı ve 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü heyecanını  yakınları ve Van dostlarıyla biraraya gelerek yaşadı. Ev ortamında toplandıkları belirten Şule Edremit Özen,  "Hemşehrilerimiz ve Van dostlarıyla buluştuk. Van pastası eşliğinde Dünya Vanlılar Günü ve güzel Van'ımızın kurtuluş heyecanının yaşamak güzel bir duyguydu. Dünyanın neresinde olursak olalım  bizi biz yapan tarihi günümüzü anmamız, anlatmamız  gerekir. Dünya Vanlılar Gününü  gelecekte daha büyük katılımlı etkinliklerle kutlayacağımıza inanıyorum" dedi.

 

VAN PASTASI AYRAN AŞI

Bu arada Antalya, Ankara, İzmir, Denizli, Aydın, Mersin, Adana, Yalova, İstanbul, Gaziantep  gibi Vanlıların yoğun yaşadığı şehirlerde Vanlı kadınlar yakınları ve dostlarıyla biraraya gelerek Van pastası ve ayran aşı  eşiliğinde Dünya Vanlılar Gününü kutladılar.

Bakmadan Geçme