• Haberler
  • Güncel
  • Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu görevden alındı Vanlılar karara tepkili

Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Erol Uslu görevden alındı Vanlılar karara tepkili

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atanan Erol Uslu görevden alındı. Uzun yıllardır Van'da turizm alanında önemli işlere imza atan Uslu'nun görevden alınması kamuoyu tarafından tepkiyle karşılandı.

21 Nisan 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Bilal Sönmez’in yerine atanan Erol Uslu sessiz sedasız görevden alınarak merkeze çekildi.

Uslu yaptığı açıklamada, “Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevimden alınmamın soruşturmayla hiçbir ilgisi yok. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan aldığım teklifi kabul ettim. Umarım Van’ımız için daha hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

Uslu’nun görevden alınmasıyla ilgili sosyal medyada paylaşım yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, “Çok fazla işe yaramaz bürokrat “korunurken,” başarılı bürokratlarımızdan Van Turizm İl Müdürü Sayın Erol Uslu’nun görevden alınması, şehrin vicdanını incitmiştir” dedi.

Erol Uslu, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü görevinde bulunduğu süre içerisinde Van’da birçok başarılı çalışma gerçekleştirdi.

EROL USLU KİMDİR?

1981 yılında Muş ili, Korkut ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini ilçede tamamladı. 2002-2006 yılları arasında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünü okudu. 2006 yılında üniversiteyi bitirdikten sonra 30.10.2006 tarihinde Van Müze Müdürlüğü bünyesinde meslek hayatına başladı. Aynı Üniversitede 2010 yılında yüksek lisansını tamamladı.

2014 yılında Van Müze Müdürlüğü görevini üstlendi. Yeni Van Müzesi’nin kurucu Müdürlüğünü üstlenen Uslu 16.12.2021 tarihinde Van İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne vekâleten görevlendirildi. Müze ve müzecilik alanında birçok yayın çalışması bulunmaktadır.

16 Mart 2022 Tarih ve 2022/104 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Van İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanan Uslu evli ve 3 çocuk babasıdır. EVREN DOĞRUER

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme