Van Milletvekili İspanya'da Dünya'ya Seslendi

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İspanya'nın Madrid şehrinde Avrupa Birliği Parlamentoları, Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı 70. Genel Kurul Toplantısında açıklamalarda bulunarak dünya'ya seslendi.

Fahrettin Yiğit

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İspanya’nın Madrid şehrinde Avrupa Birliği Parlamentoları, Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı 70. Genel Kurul Toplantısında Göç Oturumu ve Rusya-Ukrayna savaşı oturumuna katıldı. katıldı.

KAYATÜRK’DEN GÖÇ KONUSU İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Madrid’de düzenlenen Avrupa Birliği Parlamentoları, Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı 70. Genel Kurul Toplantısının Göç Oturumu'nda konuşma yapan Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk,  AB ve  Türkiye'nin, göç krizinin önlenmesindeki iş birliği,  Yaşlanan Avrupa nüfusunun eğitimli ve eğitimsiz iş gücüne olan ihtiyacı,  Haksız bir şekilde yerlerinden edilmeye çalışılan Filistinli mülteciler konularına değinerek;  “ Göç kriziyle baş edebilmek için, Türkiye ve AB’nin dayanışma ruhu ile birlikte hareket etmesi gerekiyor.  Doğu Anadolu bölgesinin bir milletvekili olarak, AB Komisyonu’nun Türkiye’nin Doğu bölgesindeki sınır koruma çalışmalarına hatırı sayılı yardım kararından memnunum. Avrupa’nın yaşlandığını açıkça görüyoruz. Hem iyi eğitimli hem de az eğitimli gençlerin göçü, AB ülkeleri için büyük bir şanstır ve Avrupa’nın bu iş gücüne ihtiyacı vardır.

Şu anda çok büyük bir miktarda Ukraynalı mülteci ve göçmen görüyoruz ve şunuda görmemiz gerekiyor ki, bugünlerde İsrail, Gazze’deki milyonlarca Filistinliyi de göçmen olmaya zorluyor.” Dedi.

BÖLGEDE YAŞANAN İNSANLIK DRAMININ DURDURULMASI GEREK

Rusya-Ukrayna Savaşı Oturumu kapsamında Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı (COSAC) 70. Genel Kurul Toplantısı Rusya-Ukrayna Savaşı Oturumu kapsamında; Rusya ve Ukrayna ile ilişkiler, Rusya-Ukrayna savaşı, Rusya'nın Kırım'ı ilhakı, Ukrayna'nın tam bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması,  Filistin'in İsrail tarafından işgal edilmesine ve Gazze'de yaşanan insanlık dramı hususlarına değinerek;  “Ukrayna’nın bağımsızlığı ve toprak bütünlüğü için verdiği mücadeleyi güçlü bir şekilde destekliyoruz. 

Rusya ile çok büyük bir ticari ilişkilerimiz var. Maalesef, özellikle Rusya’nın doğalgaz ve petrolüne büyük bir bağımlılığımız bulunmaktadır. Ancak, biz Ukrayna’nın işgaline karşı olduğumuz gibi, Kırım’ın işgalinede her zaman karşıyız. Aynı zamanda bu salonda herkesin Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline karşı oluğunu görüyoruz. Hepinizi tebrik ediyorum.  Fakat, aynı zamanda, herkesin İsrail’in Filistin topraklarını işgal ettiğini farkında olmasını da rica ediyorum . İsrail, son 40 günde Gazze’de 15.000’e yakın çocuk, kadın ve sivili öldürdü.

Bu nedenle, Avrupa ve Avrupa birliğinden, İsrail’in Filistin’de ve Gazze’de durdurulması için tek ve güçlü bir ses olmasını talep ediyorum.” Dedi.

Vansesi Haber
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme