Van Milletvekili Kayatürk Macaristan'da Gazze'yi konuştu

AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk Heyetimizle 'Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı' (COSAC) Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

AK Parti Van Milletvekili ve Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Burhan Kayatürk, heyetiyle birlikte katıldığı "Avrupa Birliği Parlamentoları Avrupa İşleri Komisyonları Konferansı" (COSAC) Başkanlar Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

Macaristan’da düzenlenen toplantı ile ilgili açıklamalarda bulunan Kayatürk, “Kıbrıs Adasında, Türkiye ve Kıbrıs Türkleri’nin çözüme ulaşmak için ellerinden geleni yaptıklarını, ne yazık ki Rum tarafının bir çözümsüzlük direttiğini, dolayısıyla da önümüze bakmak zorunda olduğumuzu ifade ettik.” dedi.

HESABINI VERECEKLER

Ayrıca İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarla ilgili de konuşan Burhan Kayatürk, "Boşuna Cumhurbaşkanımıza sataşma cüretini göstermesinler. Başbakanından, Dışişleri Bakanına kadar bütün siyonistler, Gazze'de yaptıklarının hesabını uluslararası mahkemelerde verecekler. Bedelini ağır ödeyecekler... Bunu her platformda dile getiriyoruz, tıpkı bugün Macaristan'daki AB Toplantısında, İsrail'in 40.000 masum insanı öldürdüğünü dile getirdiğimiz gibi." şeklinde ifadeler kullandı.

Vansesi Haber

Bakmadan Geçme