• Haberler
  • Güncel
  • Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları sürüyor

Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları sürüyor

15-17 Eylül tarihleri arasında Van'da ilk kez düzenlenecek olan Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları devam ediyor. Van TSO'dan yapılan açıklamada 'Odamız tarafından bu yıl ilki düzenlenecek 'Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı' 15 Eylül'de kapılarını açıyor! Van'ın coğrafi işaretli ve yöresel ürünlerinin yanı sıra 81 ilin eşsiz lezzetleri bu fuarda yer alacak' ifadelerine yer verildi.

Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde 15-17 Eylül tarihleri arasında Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarı düzenlenecek. Fuarda Van’ın yöresel lezzetlerinin yanında 81 ilden yöresel lezzetler halkla buluşacak.

VAN’IN YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANITILACAK

Coğrafi işaret tescilli ürünlerin yanı sıra, yemekler, bakliyat, hububat, baharat, yağ, et et ürünleri, unlu mamuller, çikolata, şekerleme, dondurma, süt ve süt ürünleri, kahve, çay ve ekipmanları, kahvaltı ürünleri, donmuş gıdalar, kuru gıdalar ve konserve gibi ürün gruplarının yer alacağı fuar Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Van'da ilk kez düzenlenecek olan fuara nihai tüketici, yiyecek ve içecek toptancıları, gıda ve içecek perakendecileri, oteller ve turizm tesis işletmecileri, cafe, restoran, bar işletmecileri, fastfood zincirleri, kantin ve büfe işletmeleri, bakkaliye grubu, ulusal marketler, yerel marketler, yemek fabrikaları ve catering firmaları, sağlık kuruluşları ve eğitim kurumları gibi kişi, firma ve kurumların katılması bekleniyor.

Etkinlik turizmi olarak da değerlendirilen gastronomi festivalleri ve yöresel ürünlerin tanıtımı için gerçekleştirilen fuarlar son dönemlerde gastronomi turizminin gelişiminde önemli bir paya sahip olurken, özellikle turizmin çeşitlendirildiği günümüzde, birçok destinasyon, turizmdeki payını artırmak ve gelen turist profilini çeşitlendirmek için farklı turistik etkinliklere kapılarını açıyor.

ULUSAL VE ULUSLAR ARASI DÜZEYDE TANITIM YAPILACAK

Van Ticaret ve Sanayi Odası, turistlerin yeni deneyimler için daha çok katılım gösterdiği etkinlikler haline gelen, gastronomi festivalleri kapsamında bölgesel ya da bölgeye özgü ürünleri hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtmayı amaçlıyor.

Şehrin görünmeyen yüzünü katılımcılara tanıtarak daha önce yaşamadıkları bir deneyimle baş başa kalmalarını sağlamak ve katılımcıların etkin rol alacağı bir içerikle şehrin ve bölgenin ulusal ve uluslar arası medyada yer almasına vesile olmak. Gerçekleştirilecek kısa film ve reklam çalışmalarıyla da katılımcı firmaların tanıtımını ve bilinirliğini artırmak.

TURİZME KATKI SUNACAK

Van'da düzenlenecek olan Yöresel Ürünler ve Gurme Fuarı'nda coğrafi işaretli ürünler, yöresel ve benzersiz ürünlerin katılımcıların hizmetine sunarak eşsiz bir deneyim yaşamalarını sağlamak, Van'ın ve bölgenin turizm potansiyeline katkı sunulması hedefleniyor. Yapılacak olan etkinliklerle şehrin görünmeyen yüzü katılımcılara tanıtarak daha önce yaşamadıkları bir deneyimle baş başa kalmalarını sağlamak ve katılımcıların etkin rol alacağı bir içerikle şehrin ve bölgenin ulusal ve uluslararası medyada yer almasına vesile olunması hedeflenirken, gerçekleştirilecek kısa film ve reklam çalışmalarıyla da katılımcı firmaların tanıtımını ve bilinirliğinin arttırılması amaçlanıyor.

Van Mutfak ve Yöresel Ürünler Gurme Fuarı hazırlıkları sürüyor

“FUARI HERKEN SAHİPLENMELİ”

Van TSO Başkanı Necdet Takva, “15-17 Eylül tarihleri arasında Van Mutfak Yöresel Ürünler Gurme Fuarını düzenliyoruz.  Fuarda stant açan firmaların KOSGEB’ten destek almalarına katkı sağlayacağız, rehberlik edeceğiz ama ilk olmasıyla beraber farklı bir şey olsun istiyoruz. Bu sadece Van TSO ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin izniyle olan bir süreç olsun istemiyoruz. Bunu da ilerde sahiplenecek, büyütecek, geliştirecek birileri varsa alıp sahiplensin.  Van’ı gastronomi alanında çok daha iyi bir yere getirebiliriz. Kentin aktörleriyle birlikte el ele vererek fuarımızı başarılı bir şekilde tamamlamalıyız” dedi. HABER: BURHAN ERGİN

 

Bakmadan Geçme