Van otobüs biletleri tükendi

Ramazan Bayramı tatili öncesi Van otobüs biletleri tükendi. 9 Günlük bayram tatili için evlerine dönüş yapan Vanlılar otobüs biletlerine büyük rağbet gösterdi.

Bayram tatilinin 9 güne yükseltilmesiyle birlikte tatilciler, uçak biletlerinin pahalanması ve yer bulamamasıyla birlikte otobüs biletlerine yoğunlaştı. 9 Günlük bayram tatilini aileleriyle birlikte geçirmek isteyen Vanlılar biletleri kısa sürede tüketti.  

EK SEFERLER DÜZENLENİYOR

Vatandaşların mağdur olmaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da ek seferler düzenlenmesi için genelge yayımladı. Bakanlık tarafından verilen iznin ardından Van otobüs firmaları vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 4 Nisan’dan itibaren kontenjan açtığı ek seferlerde de biletlerin neredeyse tamamı tükendi.

Otobüs biletleri; İstanbul-Van arası bin 700 TL, İzmir-Van arası bin 300 TL, Antalya-Van  arası bin 700 TL, Erzurum-Van arası ise 600 TL'den satışa sunuluyor.

EN ÇOK RAĞBET DOĞU VE GÜNEYDOĞU’YA OLDU

Doğu ve Güneydoğu seferleri yoğun Biletlerin Ramazan Bayramı öncesi tükenmesiyle, bayram boyunca oluşacak yoğunluğun yüzde 50 azalacağı belirtildi. İlave seferlerin yapıldığı otogarda, güvenlik ve temizlik tedbirleri alındı. Öte yandan vatandaşlar en çok Doğu Bölgeleri’ndeki illere bilet aldı.

Van'a yönelik seyahat planları yapanlar, 10-12 Nisan tarihlerine denk gelen Ramazan Bayramı tatili öncesi önemli bir sıkıntıyla karşılaştılar. Tatilin yaklaşmasıyla birlikte, Van otobüs biletleri hızla tükendi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı'nın etkisiyle, özellikle memleketlerine gitmek isteyenlerin talebi arttı. Ancak bu talep, otobüs firmalarının beklenenden daha fazla talebi karşılayamamasına neden oldu. Van'a olan yoğun talep, otobüs biletlerinin hızla tükenmesine yol açtı. Birçok yolcu, seyahat planlarını yaparken bilet bulmakta zorluk yaşadı. Tatil dönemlerinde bilet bulma zorluğu yaşanması alışılageldik bir durum olsa da, bu yılın yoğunluğu daha önceki yıllardan farklıydı. Özellikle son dakika rezervasyon yapmak isteyenler için bilet bulmak neredeyse imkansız hale geldi.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme