Van su sporları festivaline hazırlanıyor

Geleneksel olarak her yıl düzenlenen farklı branşlarda birçok sporcunun bireysel ve takım olarak katılacağı Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali Gebze Su Sporları Merkezinde 19-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Van su sporları festivaline hazırlanıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van Gölü'nü tanıtmak ve turizme kazandırmak amacıyla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Van Valiliği ve Edremit Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali 19-20 Ağustos tarihlerinde Edremit-Gebze Su Sporları Merkezinde gerçekleştirilecek.

İki gün sürecek festivalde flyboard gösterisi, rafting, plaj futbolu, plaj voleybolu, yelken, kano, kürek, dragon, açık su yüzme yarışları, bisiklet şenliği, parasailing, banana, trambolin ve su kayağı yarışları halka açık gösteriler yapılacak. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek.

Van’ın tanıtımı açısından su sporları festivalinin önemli olduğunu ifade eden yetkililer, “İlin tanıtımı ve Van Gölü’nün turizme kazandırılması açısından önemli bir organizasyon olan 11. Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali’ne tüm halkımız davetlidir” dediler.

Van su sporları festivaline hazırlanıyor

“VAN GÖLÜ’NDEN DAHA FAZLA İSTİFADE EDEBİLİRİZ”

Gazetemize konuşan yetkililer Türkiye’nin en büyük gölü Van Gölü’nden yararlanmak için her türlü çalışmanın içerisinde olacaklarını kaydederek, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Su Sporları Festivali bu yıl 19-20 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Su sporları festivali birçok uygarlıklara ev sahipliği yapmış, bin 700 metre rakımıyla dünyadaki tek sodalı göle sahip olan kahvaltısı ve kedisi, uygarlıklara ev sahipliği yapmış geçmişi ve Türkiye’de en çok güneş gören ikinci il olması hasebiyle Van’ımızda gerçekleşiyor olması, bu festivale katılan misafirlerimize eşsiz fırsatlar sunuyor. İlimizde su sporları başta olmak üzere birçok spor branşında ciddi ilerleme kaydedebiliriz. Gelecekte göğsümüzü kabartacak, ülkemizde isim yapacak sporcuların yetişmesine vesile olup Van’dan ünlü sporcular çıkarabiliriz.  Van’ımızın en büyük, en değerli nimeti olan Van Gölünden yeteri kadar istifade edemiyoruz. Van Gölü gibi bir nimetin doğru ve verimli kullanılması halinde turistik ve sportif amaçlı tesislerin yapılmasıyla yurt içinden Süper Lig takımlarının kamp yapabileceği tesislerin oluşturulması il ekonomisine çok büyük katkı sağlar. Birçok organizasyon Van Gölü’nde yapılabilir. Sadece yılda bir kere iki günlük su sporları festivali yapmakla yetinmemeliyiz. Van’ımızın geleceğinde turizm, en önemli sektörümüz. Bu sektörü yoğun bir şekilde değerlendirmek de, Van denizimiz ile alakalı projelerimizin büyüyerek geliştirilmesidir.  Van Gölü ilimizin en kıymetli değerlerindendir. Hepimiz sahip çıkalım. İnanıyoruz ki herkes elini taşın altına koyduğu zaman Van Gölü sayesinde Van’ın ismini dünyaya duyururuz. 11’incisi düzenlenecek Van Denizi Edremit Su Sporları Festivali’nin güzel geçeceğini düşünüyoruz. Festivalin düzenlenmesinde emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Edremit-Gebze Su Sporları Merkezi'nde 19 Ağustos Cumartesi günü saat 11:00’da açılışı yapılacak olan festivale tüm Van halkı davet edildi. HABER: BURHAN ERGİN

 

Bakmadan Geçme