• Haberler
  • Güncel
  • Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden sebze üretimi denetimleri

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden sebze üretimi denetimleri

Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, tüketicilere sağlıklı ve güvenilir sebze arzı sağlamak için olağanüstü bir çaba sarf ediyor. Teknik personel, sebze üretim alanlarında hasat öncesi pestisit kalıntı denetimlerini özenle gerçekleştiriyor.

Denetimler, üreticilerin tarımsal faaliyetlerde kullandıkları kimyasal maddelerin insan sağlığına ve çevreye olası olumsuz etkilerinin önlenmesi amacıyla yapılıyor. Uzmanlar, tarlalardan numune alarak laboratuvarlarda analizlerini gerçekleştiriyor. Bu sayede, tüketicilerin tükettiği sebzelerin güvenilirliği kontrol ediliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, "Tüketicilerin sağlığını korumak bizim en öncelikli görevimiz. Denetimlerimizi titizlikle yürütüyor, üreticilerimizi de bu konuda bilinçlendiriyoruz" dediler.

Yetkililer, üreticilere, hasat öncesi bekleme sürelerine ve bu sürelere uyulmaması durumunda ortaya çıkabilecek risklere ilişkin bilgilendirmeler yaptıklarını vurgulayarak, izinsiz veya yanlış kullanılan ilaçların ürün güvenliğini tehlikeye attığını ve bunun da büyük sağlık sorunlarına yol açabileceğini hatırlattı.

Tarım İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmaların, Van'da üretilen sebzelerin insan sağlığı ve güvenli tüketim açısından önemli olduğu belirtildi. Uzmanlar, hasat öncesi denetimlerin, üreticilerin tarımsal uygulamalarına yönelik bilinç ve farkındalık düzeyini artırdığını söyledi. 
 

Bakmadan Geçme