Van töhmet altında bırakıldı

HALKIN SESİ

Esnaflar,  Tüccarlar,  Sanayiciler,  İşçiler, Memurlar, Amirler, Köylüler,  Çiftçiler, İşsizler,  Kadınlar, Çocuklar, Öğrenciler, Öğretmenler,  Şoförler,  Yolcular, Hastalar,  Doktorlar,  Sporcular.  Sinirlenenler, Gerilenler. Sorunu olanlar,  Derdine derman arayanlar, Sesimizi duyurmak istiyoruz diyenler. Yetkililere seslenmek isteyenler. Hakkını ve sorumluluğunu bilenler.  Burası Sizin Köşeniz. Arayın yazalım,  Anlatın duyuralım. 
Yöneten: İlhan SİYAHTAŞ   İletişim: 05064790559
[email protected]
facebook: vansesi gazetesi
Tiwitter: VANSESIGAZETESI
 
Van töhmet altında bırakıldı
 
Van'dan ailesinin yanına gittiği Konya'da kendisini takip eden eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen öğretmen Gülşah Aktürk'ün öldürülmesineVan'da sesiz kalmayan sendikalar, öğretmenler tepki göstermeye devam ediyor. Türkiye  bu olayı konuşuyor, tartışıyor.
Köşemizi arayan Vanlı bir  hemşerimiz Gülşah öğretmenin ölüm haberinintelevizyon ve gazetelerde sanki Vanlı bir şahsın Van'dan Konya'ya giderek Gülşah Aktürk'ü Konya 'da öldürmüş gibi verildiğini bu nedenle de Türkiye kamuoyunun olayı bu şekilde algıladığını belirtti..
Gülşah Aktürk'ün öldürülmesi ile ilgili haberlerde, açıklamalardaaydınlatıcıgerekli bilgiler aktarılmadığını,Van şehri ve Van insanın töhmet altında bırakıldığını ileri süren Vanlı hemşerimiz, bu duruma tepki gösterdi.
Gülşah Aktürk'ün genç yaşta hunharca öldürülmesine üzüldüklerini, olayı nefretle kınadıklarını dile getiren duyarlı okurumuz yaşanan ölüm kadar haberlerde Van ve Vanlıların isminin yıpratılmasınaüzüldüklerini belirterek şunları söylediler. " Olayın maktulü deve şüphelisi de Vanlı değil. Sadece Van'da kamuda görev yapan kişilerdir.Haberlerde öldürülen öğretmenin Konyalı olduğu belirtilirkencinayet şüphelisi şahsın nereli olduğu, Van'a ne zaman geldiği, iş yerindeki çalışma durumunun haber ve açıklamalarda gerektiği şekilde yer almaması düşündürücüdür.Van ve Vanlılar ile ilgisi olmayan bu olay maalesef Van'ımızınüzerindekalmıştır. Van'ı töhmet altında bırakan algının yetkili makamlar tarafından yapılacak açıklamalar ile giderilmesini istiyoruz."
Vanlı okurumuz haklı. Van'ın haklarına, kent kimliğinesahip çıkılmalı azami derce de özen gösterilmelidir.
 
İSALE HATTINDA MEYDANA GELEN PATLAKLAR ÇEKİLMEZ OLDU
Şabaniye, Hatuniye,Eminpaşa mahallelerinde İller Bankası yüklenici firması tarafından yapılan çalışmalardan dolayı günlerdir sular akmıyor. Köşemize şikayetlerini internet üzerinden elektronik mektup ile  bildiren vatandaşlarımız şöyle diyor: " Şabaniye, Hatuniye, Eminpaşa mahallelerinde yapılan kazı çalışmalarından dolayı isale hattında su borular sık sık patlıyor. Bundan dolayı da sular günlerce kesiliyor. Bu durum artık dayanılmaz hal aldı. Bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyoruz.  Neden belediye gelip bu kazı çalışmalarını denetlemiyor? Allah rızası için vatandaşın bu çektiği su çilesi ne zaman son bulacak."
Su temizliktir, hayattır.  Bu işi yapan İller Bankası ve yüklenici firma yetkilileri,  zor bir  iş yapıyorsunuz. Ancak meydana gelen su patlaklarını da lütfen zamanında ve öncelikle onarın vatandaşı susuz, perişan durumda bırakmayın. 

Bakmadan Geçme