• Haberler
  • Güncel
  • Van TSO Başkanı Takva, seçim çalışmaları startı verdi Vizyon projelerini açıkladı

Van TSO Başkanı Takva, seçim çalışmaları startı verdi Vizyon projelerini açıkladı

Ekim veya kasım ayında yapılacak seçim için çalışmalara başlayan Van TSO Başkanı Necdet Takva, 'Geçmiş dönemde çok önemli işlere imza attık. Yeni dönem içinde çok güzel projelerimiz var. Seçimleri kazanmamız halinde projelerimizi hayata geçirmek için çalışacağız' dedi.

Burhan Ergin

Van TSO seçimlerinde mavi listeyle yarışacak olan Van TSO Başkanı Necdet Takva, Çem Petrol arkasında bulunan seçim ofisinin açılışını yaptıktan sonra Elite World Otel’de basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem projelerini anlattı hem de önemli açıklamalarda bulundu.

Halk Bankası Bölge Müdürlüğü'nü Van'da kuracaklarını söyleyen Takva, Geçtiğimiz günlerde üç kamu bankasının toplantısına katılmıştık. Orada bir zımni söz almıştık. Yönetim kurulu, Halk Bankası Bölge Başkanlığı’nın Van'da kurulması kararı aldı. Ayrıca Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 29 Ekim itibariyle üretime başlıyor. Van TSO adına bir araba sözü aldık” diye konuştu.

“Destek vermenizi bekliyorum”

Van TSO seçimlerinde kendi grubunda destek isteyen Takva, “Grubumuzda yer alan tüm arkadaşlar eşitler arasında bir statüyü temsil ediyorlar. Seçime kadar iki şapkamız olacak. Biri Van TSO yönetiminde arkadaşlarımızla birlikte kalan süremizi tamamlamak, diğeri de yine arkadaşlarımızla birlikte kalan süre içerisinde seçim sürecini yönetmek gibi bir görevimiz olacak ama şunu sizden rica ediyorum. Bir araya geldiğimizde Necdet Takva’yı da kendiniz gibi, kendi grubunda bir aday olarak görmenizi, desteklemenizi, kendi grubuna gösterdiğiniz hassasiyetle destek vermenizi bekliyorum” dedi.

 “Pandemiden dolayı iki yıl kapalı kaldık”

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınından dolayı iki yıl kapalı kaldıklarını söyleyen Van TSO Başkanı Takva, “Her gruptan 7 asil, 7 yedek üyemiz olacak. 14 kişilik bir listeyle biz süreci tamamlayacağız. Dolayısıyla organları oluşturacak asil üye sayısı 133 olacak. Yedekleriyle beraber her adayın veya her listenin 266 firmayı ya da temsilciyi listelerinde belirtmesi gerekiyor. Bizim asil listemizde şuanda 110’a yakın belirlenmiş ama görüşülen, netleşilmeye çalışılan, talepleri değerlendiren bir süreç yönetiyoruz. Bununla beraber 2020 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği mevzuatında odaların böyle servetinden, sermayesinden, ticaretinden şüphe duyulmayan, faaliyetleriyle yol gösterici olduğuna inanılan insanlardan, üyelerden, müteşebbislerden oluşan 25 kişilik yüksek istişare kurulu olacak. Bu yüksek istişare kurulu 2 ayda bir odanın imkanlarıyla, sağlayacakları lojistikle toplanarak kent ekonomisiyle ilgili Van TSO’nun almış olduğu yönetim politikalarını değerlendirip onlar üzerinden yol gösterici bir danışman mekanizması olacak. Pandemiden dolayı geçtiğimiz dönemin yarısı iki yıl kapalı kaldık. Odaya gidemedik, oda kapalı kaldı. İki yılımız neredeyse faaliyet dışı bir döneme denk geldi. Pandemiye rağmen biz yine de işlerimizi aksatmadık. Üyelerimizin ve memleketimizin sorunlarını çözmek için elimizden gelen her türlü çabayı sarf ettik. Türkiye’de komiteleri düzenli toplayan ender odalardan biriyiz. Ben bütün komite başkanlarına, üyelere ve meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Yine en az lise mezunu olma koşuluyla 9 kişilik bir disiplin kurulumuz olacak” şeklinde konuştu.

“Seçim takvimi önümüzdeki hafta belli olur”

Seçim tarihinin belli olması için İpekyolu Yüksek Seçim kuruluna önümüzdeki hafta başvuracaklarını söyleyen Takva, “Bizim oda organ seçimleri yargı gözetiminde oluyor. O süreci biz yönetmiyoruz. Biz sadece önermede bulunuyoruz. Van TSO İpekyolu Yüksek seçim kuruluna müracaat edecek. Önümüzdeki hafta net seçim tarihi için müracaat edeceğiz. Tarihimiz belli olduktan sonra Allah’ın izniyle seçim takvimi de belli olacak. Bir hafta on gün içerisinde her şey belli olur. Bir disiplin kurulu oluşturacağız. Bunlar bu organların dışında oluşacak. Tarafsız olmaları hasebiyle meclisin dışında seçeceğimiz üyelerden oluşacak. Disiplin kurulu iyi çalışan, toplanan az odalardan biriyiz. Hatta bazı üyelerimize özellikle tağşişli, ayıplı ürün satan ve bakanlık listesinde yayımlanan firmalara da uyarı cezaları verdiler. Onlara da ben çok teşekkür ediyorum. Meclisimizle eş zamanlı olarak çalışan 15 kişilik bir oluşumumuz var. Bu bizim mavi listenin öngörüsüdür. Mesela yüksek istişare kurulu mevzuatta karşılığı olan bir organizasyondur ama bizim mavi liste olarak geçen dönem başlattığımız bu dönem çok daha aktif olacak 15 kişilik bir meclis danışma kurulumuz olacak. On kişi öngördüğümüz bir yönetim kurulu danışma kurulu da oluşturacağız. Yönetim kurulu ile eş zamanlı alınan kararları, ya da yönetim kurulunun müracaat edeceği, fikirlerine başvurulacağı bir kurul daha olacak” şeklinde konuştu.

“Yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları içeren kitapçık hazırladık”

‘Yılmadan, yorulmadan, beş yıldızlı hizmet anlayışı ile çalışmaya devam edeceğiz’ sloganıyla geçmiş dönemde yapılan ve yeni dönemde yapılacak çalışmalarla ilgili kitapçık hazırladıklarını söyleyen Takva, “Yeni dönemde inşallah 19 grupta meclis çoğunluğunu sağladığımız takdirde TOBB’un en üst organlarında görevlendirme gibi bir hedefimiz var. 20’ye yakın vizyon projemiz var ama üzerinde en çok lobi faaliyeti yürüteceğimiz hep birlikte çalışıp buranın enerjisini buraya taşıyabilecek bir yola ihtiyacımız var. Geçen dönem yaptığımız ve bu dönem yapacağımız çalışmaları içeren bir kitapçık hazırladık. Bu kitapçıkları yol arkadaşlarımızla birlikte bütün üyelerimize dağıtacağız. Üyelerimize neler yaptığımızı çok iyi anlatmamız gerekiyor. Benim bütün arkadaşlarımdan ricam yaptığımız tüm çalışmaları detaylı bir şekilde sahaya yansıtın, anlatın. Türkiye’nin en başarılı genç girişimciler kuruluna sahibiz. Genç girişimciler kurulu başkanı ve yönetimine teşekkür ediyorum. Çok iyi işlere imza attılar. Kadın girişimciler kuruluna da verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“Kimse Van TSO’da hizmet almadım diyemez”

Van TSO’da çok önemli işlere imza attıklarını söyleyen Takva, “6 liste kendini deklare etti. Bir adaylık süreci var. Bize her şey diyebilirler. Zaten demedikleri bir şey de yok. Hakkımızda söylenmemiş söz de kalmadı. Ama biz Ticaret Odası'na gittik, hizmet alamadık diyemezler. Yani en marjinal, en uç noktada muhalefet eden rakiplerimiz bile bugüne kadar ne benim yönetim kurulumdan, ne meclisinden, ne komitelerimden, ne de üyelerimden beni arayıp da ben odaya gittim, şu hizmeti alamadım, şirketimin kuruluşunu yapamadım, belgemi alamadım, tescilimi yapamadım, gazetemi alamadım, gazete ilanını yapamadım diyemezler. Esasında meslek odalarının yasayla tanımlanmış görevi, üyelerin ihtiyaç duyduğu ve yasayla tanımlamış görevlerini yerine getirmek. Ama bir tek bunu yapmadık. Pandemide ticaret odasında özellikle müteahhitlerin her dönem itiraz ettikleri belgelerin tamamını ücretsiz hale getirdik. Bunların tamamını kaldırdık. Van gibi gölü olan, bin 750 rakımdaki şehirde biz Deniz Ticaret Odası temsilciliği kurduk. Van, yasal olarak da kurumsal olarak da bir deniz şehridir. Binlerce yıldır boş duran 4 milyon metrekarelik araziyi 186 işletme, 40 bin besi hayvanının olacağı organize besi bölgesi kurduk. Tapusunu aldık, en büyük bütçe Van TSO’dadır. Göreve geldiğimiz günden bu yana ilimiz için çalışıp mücadele ettik” ifadelerini kullandı.

“Eylül ayının ilk haftasında Süleymaniye'ye gideceğiz”

İran pazarından sonra Irak’a ağırlık vereceklerini belirten Takva,”İran pazarını şehrimize kazandırdık. 2015’ten önce bu şehirde, 450 yıllık sorunsuz komşuluğumuza rağmen bir İran pazarı algısı var mıydı? 40’tan fazla heyetle İran’a gittik. Eylül ayının ilk haftasında Süleymaniye'ye gideceğiz. 4-5 gün orada bir çalışma yapacağız. 10 kişilik heyetle bunu hızlandıracağız. Üzümlü Sınır Kapısı’nı aktif hale getirmemiz lazım. Derecik Kapısını aktif hale getirmemiz lazım. Bunlar 5174 sayılı yasada bize verilen görevler değil. Besi Organize Sanayi Bölgesi kuracaksın, senin görevindir demiyor. Turizmi çeşitlendireceksin, turizmi hareketlendireceksin demiyor. Ama bizim şehrimizde dezavantajlıdır. Çok daha fazlasını yapmamız lazım. Çok daha fazlası yapılabilir. İnşallah yeni dönemde sizler çok daha fazlasını yapacaksınız. Bunu şehriniz, çocuklarınız, geleceğiniz ve kent ekonomisi için yapacaksınız” dedi.

 ”Asla tekçi bir yaklaşım içerisinde olmadık”

Göreve geldikleri günden bu yana demokratik tavır sergilediklerini söyleyen Takva, “Biz asla arkadaşlarımız arasında politik görüşü, yaklaşımı, dünya inancı üzerinden asla bir yapı inşa etmedik. Bundan sonra da etmeyeceğiz. Süreci çok iyi yönettik. Bu yönetsel anlayışı destekleyen çok sağlam, çok kaliteli insanlarla çalıştık. En büyük şansımız buydu. Ama görüyorum ki yeni dönem çok daha nitelikli olacak. Çünkü o ekip dağılmadı. Duruyor, buradalar. Ben onlara çok teşekkür ediyorum. Her zaman, hiçbir şeyimize hayır demediler. Bizim bugüne kadar hiçbir kararımız yönetim kurulunda derin tartışmalar olmasına rağmen oy çokluğuyla alınmamıştır. Yönetim kurulundan ayrılan arkadaşlar dahil bugüne kadar hiçbir yönetim kurulu kararı altında şerhleri yoktur. Bu bir yönetim becerisidir. Bu bir katılımcı, demokratik tavırdır. Asla tekçi bir yaklaşım içerisinde olmadık. Bunu birlikte çalıştığımız arkadaşlarla teyit edebilirsiniz. Bizim artık Ticaret Sanayi Odası'nın bu kurumsal tanımlanmış düzeyini mutlaka merkeze taşımamız lazım. Bu ekibin böyle bir vizyonu var. İnşallah bunu da başaracağız” diye konuştu.

“Van TSO Türkiye'nin en genç odasıdır”

1962 yılında gazetemizin kurucusu merhum Remzi Perihan tarafından kurulan Van TSO’nun Türkiye’nin en genç odalarından biri olduğunu belirten Takva, “Kimse bizim kapımızdan boş dönmedi. Hiçbir üyemiz odanın kendisi için tanımlanan hizmetlerinde bir aksama yaşamadı. Elimizden geldiğince onların hayatını kolaylaştırdık. Bütün çalışma arkadaşlarımıza söylediğimiz tek şey budur; Bu odaya gelen insanlar huzurla girsinler. Şimdi başka kurumlara gidiyorlar, hizmet alamıyorlar, görev alamıyorlar, yapamıyorlar. Ama kendi odalarına geldiklerinde kendi evlerindeki odalarındaki rahatlığı onlara sağlayın. Otursunlar çaylarını içsinler, kahvelerini içsinler, belgelerini alın teslim edin ve bunu hızlı yapın. Çünkü tüccarın zamanı kıymetlidir. Van TSO 1962 yılında Remzi Perihan tarafından kurulmuş ve Türkiye'nin en genç odasıdır. Dolayısıyla bizim bu kentin tüccarına ve sanayicisine çok iyi bakmamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle, bu anlayışla, bu şehrin tacirine ve sanayicisine yeni dönemde gururla hizmet etme kararlılığımızı tekrar ortaya koyuyoruz” şeklinde konuştu.

“Halk Bankası Bölge Müdürlüğü'nü Van'da kuruyoruz”

Halk Bankası Bölge Müdürlüğü'nü Van'da kuracaklarını söyleyen Takva, “Yönetim kurulu kararı alındı. Geçtiğimiz günlerde üç kamu bankasının toplantısına katılmıştık. Orada bir zımni söz almıştık. Yönetim kurulu, Halk Bankası Bölge Başkanlığı’nın Van'da kurulması kararı aldı. Hiçbir şey olmazsa, yüzde 55 bu ekibin emeğidir. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) 29 Ekim itibariyle üretime başlıyor. Piyasaya çıkacak olan TOGG’un fabrikasını gezeceğiz. Van TSO adına bir araba sözü aldık. Yeni dönemde TOGG'un iştirakçilerinden biri Van TSO olacak” diye konuştu.

Mavi listenin projeleri belli oldu

Van TSO Eğitim Kampüsü

Önceliğimiz eğitim olacaktır. İşletmelerin yanı sıra işveren, işçi, iş arayan ve öğrencilere de katkı sağlamak amacıyla kurulacak kampüs içerisinde Mesleki Eğitim Merkezi, Model Fabrika, Dış Ticaret Merkezi, Akıllı Teknolojiler Merkezi yer alacaktır.

Van TSO Eğitim Vakfı

Milletimizin eğitim konusunda çağdaş düzeye ulaşma çabalarına katkıda bulunmak, bu konularda maddi manevi her tür desteği sağlamak ve girişimi gerçekleştirmek üzere Eğitim Vakfı kurulacaktır.

Van TSO eğitim bursu

Van Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye sınırları içinde bulunan devlet üniversitelerinde öğrenim gören yükseköğrenim (lisans) öğrencileri ile vakıf üniversitelerine ÖSYM tarafından %100 burslu olarak yerleştirilen yükseköğrenim (lisans) öğrencilerine karşılıksız burs verecektir. Bir ülkenin geleceği o ülke insanlarının göreceği eğitime bağlıdır.

Kadın girişimciliğini destekleyeceğiz

Tüm bireylerin fırsatlardan eşit yararlandığı, kapsayıcı bir ekonominin daha verimli olacağı ve daha hızlı büyüyeceği anlayışıyla kadınların istihdama ve ekonomik yaşama aktif katılımını destekleyeceğiz

Kadın kooperatifçiliğini hayata geçireceğiz

Yöresel Ürünlerin İmalatı, Ürünlerin Markalaşması, Kadın İstihdamı, Yöresel Ürün Satış Noktaları oluşturacağız.

Çağrı merkezi projesi

Van Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası yanında bulunan alanda hayata geçireceğimiz Çağrı Merkezi Projesi ile en az 1000 kişiyi istihdam edeceğiz.

Oda ve kent yönetiminde kadınlar söz sahibi olacak

 İlimizde kadınlara yönelik tüm kenti kapsayan ortak bir aklın oluşturmasına katkıda bulunmak, sürdürülebilir gelişimin sağlanması ve bu konuda ortaya çıkan sorunların çözümüne yönelik planların hazırlanması ve uygulanmasına destek olmak amacıyla odamız bünyesinde kadın meclisi oluşturulacaktır.

Genç TSO

Genç fikirleri ve girişimciliği desteleyeceğiz. İlimizde mesleki ve teknik liselerde eğitim gören öğrenciler ile Yüzüncü Yıl Üniversitesinde okuyan öğrencilerin içinde yer aldığı kurullar oluşturularak gençlerin fikirlerini ve projelerini destekleyeceğiz.

Dijital hafıza haritası

Van'da binlerce yıl önce yaşamış ve hala yaşayan medeniyetlerin görkemli tarihini ve kültürünü mü keşfetmek istersin, yoksa büyüleyici doğanın tadını mı çıkarmak istersin? Belki de şehir merkezini keşfetmek istiyorsun? Rota Van ile hepsi cebinde!

Üyelere yönelik yapay zeka tabanlı e-ticaret sitesi

Günümüzün en etkili satış yöntemlerinden biri olan e-ticaret, gelişen teknolojiler sayesinde işletmelere sayısız avantaj sunuyor. Bizlerde üyelerimizin dijital dünyaya taşınmaları konusunda sadece Van TSO üyelerinin yer aldığı E-Ticaret Sitesi kuracağız.

Güçlü KOBİ’ler

Güçlü KOBİ projemizle ilimizdeki KOBİ’lerin, Türkiye’deki KOBİ’ler ile ortaklaşmasını sağlayacak. Dijitalleşecek markalarını tanıtacaklar yeni müşterilere ulaşacaklar yurt dışı pazarlarına erişim sağlayacaklar.

Van sanayi portalı

Hazırlanacak portalın genel amacı; Van’ın sanayi potansiyeli ve araştırma-geliştirme (ar-ge) kapasitesini tespit ederek, sanayinin gelişmesine ve rekabet gücünün arttırılmasına katkıda bulunmaktır. Ayrıca Van’ın ve sanayicisinin tanıtımını yapmak, Van sanayisi ile ilgili güncel istatistiki bilgileri yayınlamak, Van’da faaliyet gösteren sanayi işletmeleri ve teknopark firmalar hakkındaki bilgileri tek çatı altında farklı alternatif arama seçenekleri kullanarak yayınlamak, Van sanayicisinin ve teknopark firmalarının rekabet gücünü artırmak, Van sanayisinin geleceğe dönük planlama ve stratejisine katkı sağlamak, dünyanın her yerinden Van sanayicisine ve teknopark firmalarına kolayca ulaşılmasını sağlamaktır.

Bölgesel kalkınma platformu

Bölgesel kaynakların etkin kullanılmasını sağlamak, turizm, gastronomi, kültür vb gibi alanlarda Bölge Odaları ile ortak projeler hazırlamak, bölge ekonomisinin gelişimine yönelik ortak projeler yürütmek bu kapsamda öngörülmektedir.

VAN TSO Tahkim ve Arabulucuk Merkezi

Van TSO Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi aracılığıyla ticari uyuşmazlıkların çözümlenmesine katkı sunacağız.

Van kültür ve sanat günleri

Van kültür sanat etkinliği ile birçok yazarın katıldığı Kitap Şenliği düzenleyeceğiz. Etkinlik kapsamında Edebiyat, sanat, şiir söyleşilerinin yanı sıra birçok değerli gazeteci -yazar, araştırmacının konuk olacağı politikekonomik-hukuki konuların ele alınacağı etkinlikler düzenleyeceğiz.

Türk-İran Ticaret Odası

Türk-İran Ticaret Odası kurulmasının amacı ikili ekonomik ilişkilere bir ivme kazandırmaktır. Bu çerçevede kurulacak oda, iki ülke arasındaki ilişkilerin önündeki engellerin kaldırılması; bankacılık, taşımacılık, taahhüt ve karşılıklı yatırım alanlarında işbirliğinin arttırılması başta olmak üzere ticari ve ekonomik ilişkilerin temelini oluşturan konularda girişimlerde bulunulması; somut işbirliği alanlarının tespit edilmesi gibi konularda çalışmalar yapacaktır.

Türk Exımbank temsilciliğini odamız bünyesine kazandıracağız

İhracatın geliştirilmesi, ihraç edilen mal ve hizmetlerin çeşitlendirilmesi, ihraç mallarına yeni pazarlar kazandırılması, ihracatçıların uluslararası ticarette paylarının artırılması, girişimlerinde gerekli desteğin sağlanması, ihracatçılar ve yurtdışında faaliyet gösteren müteahhitler ve yatırımcılara uluslararası piyasalarda rekabet gücü ve güvence sağlanması, yurtdışında yapılacak yatırımlar ile ihracat amacına yönelik yatırım malları üretim ve satışının desteklenerek teşvik edilmesi amacıyla Türk Exımbank temsilciliğini odamız bünyesine kazandıracağız.

Van Gastronomi ve Yöresel Ürünler Merkezi

Gün geçtikçe profesyonel gastronomi dünyasında yerinizi almak için geç kaldığınızı düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Kuracağımız gastronomi ve yöresel ürünler merkezinin eğitimlerine katılabilir, profesyonel Gastronomi kariyerinize başlayabilirsiniz.

Irak, Ermenistan ve Azerbaycan ile alternatif pazar oluşturacağız

 İlimizin kalkınması ve üyelerimizin iş hacimlerinin arttırılmasına yönelik Irak, Ermenistan ve Azerbaycan ile ticari ilişkilerimizi geliştirerek, alternatif pazar oluşturacağız.

İran ile ilişkilerimizi arttıracağız

Kuzey Van Gölü Demiryolu Hattı Projesinin hayata geçmesi için girişimlerde bulunacağız. Kapıköy Gümrük Kapısında STM alanı oluşturulmasında ısrarcı olacağız. İran ile ortak fuarlar düzenleyeceğiz. Kapıköy Gümrük Müdürlüğü'ne İhtisas Gümrüğü yetkisi verilmesi için çalışmalar yapacağız.

Gelincik ve Çilli Sınır Kapılarının açılması için çalışacağız

Başkale Gelinciik ve Çaldıran Çilli Sınır Kapışlarının faaliyete geçmesi için yeni dönemde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

TOBB'da yeni dönemde de üst düzey temsiliyet sağlayacağız

Oda tarihinde ilk kez Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkanlığı görevini üstlenen odamız, yeni dönemde de TOBB'un her kademesinde temsiliyet sağlayacaktır.

TOBB sektör meclislerinde üyelerimiz yer alacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde Sektörel gelişmeyi teşvik etmek amacıyla oluşturulan Türkiye Sektör Meclislerinde üyelerimizin temsiliyetini sağlayarak, gerek sektörlerimizde ortak görüşlerin oluşturulmasına, gerekse özel sektör ile yetkili merciler arasında bir temas noktası olarak kamu özel sektör işbirliğinin geliştirilmesine olanak sağlayacağız.

Üyelerimizin yararlanacağı sosyal tesis yapacağız

Odamız üyelerinin ve ailelerinin yaralanabileceği sosyal tesis kuracağız.

Van TSO hatıra ormanı kuracağız

Kuracağımız Hatıra Ormanına her üyemiz için 1 fidan dikeceğiz.

Teknoloji fuarı düzenleyeceğiz

Ülkemizde verimliliğin artırılmasına katkı sağlayacak ileri düzeydeki teknolojik ürünlerin sergilenmesi, çalışmaların geniş kitlelere yayılması, teknolojik gelişmelerin tüm alanlarda verimli şekilde kullanılması, yerli ve yabancı şirketler ile yakın ilişkilerin kurulması, projelerin hayata geçirilmesi, ürün yelpazelerinin genişletilmesi ve iş birliğinin oluşturulması amacıyla Teknoloji fuarı düzenleyeceğiz.

Kentsel dönüşümde hedeflerin belirlenmesi amacıyla komisyonlar kurarak, projeler geliştireceğiz

Stratejik ve katılımcı planlama yaklaşımıyla geliştirilmiş, ekonomik yapıyı göz ardı etmeyen, ekolojik sürdürülebilirliği temel alan, kamu, özel sektör ve yerel yönetimlerin iş birliğine dayalı, kapsamlı ve bütünsel bir yaklaşıma sahip, çok aktörlü kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçmesi amacıyla komisyonlar kuracağız.

Kurban kesim merkezi projesi

Ülkemizde küçükbaş hayvan varlığı noktasında ilimiz ilk sırada yer almaktadır. Yine büyükbaş hayvan konusunda da önemli bir potansiyele sahiptir. Ayrıca TRB2 Bölgesi bu anlamda yeterli kaynaklara sahiptir. Bahse konu kaynakların sistemsel bir döngü içerisinde entegrasyonu sağlanarak yeni bir alan meydana getirilebilinir. Bu kapsamda sistemsel olarak birçok paydaşın ortaklığında bu projenin hayata geçirilmesi öngörülmektedir. Kurban bayramı dönemlerinde mevcut ibadetin yapılmasının yanı sıra kentimizin turizm amaçlı değerlendirilmesi düşünülmektedir. Kentimizin kurban kesimlerinden kaynaklı merkez hale gelmesi ile birlikte, kentimiz ve bölgemizin kırmızı et noktasında marka değeri yükselecektir.

Toplantı hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

 

Bakmadan Geçme