VAN TSO'DA SEÇİM GÜNÜ

1961 yılında kısıtlı imkanlar, büyük zorluklarla tüccarın, sanayicinin sıkıntılarına tercüman olmak, sesini duyurmak, sorunlarını çözmek için gazetemizin kurucusu Remzi Perihan başkanlığında ve bir grup iş insanı tarafından kurulan Van Ticaret ve Sanayi Odası bugün yeni yönetimini belirlemek için seçime gidiyor.

Burhan Ergin

Van Ticaret ve Sanayi Odası 22 Ekim Cumartesi günü seçime gidiyor. Van Kalesi yolunda bulunan Selahaddin Eyyübi Borsa İstanbul Lisesi’nde yapılacak seçimde oy kullanma işlemi 09:00-17:00 saatleri arasında yapılacak. 4 yıl sonra sandık başına giden Van TSO üyeleri yeni yönetimi belirleyecek.

SEÇİMDE 5 ADAY YARIŞIYOR

19 meslek grubunda 5 adayın yarıştığı seçimde mevcut başkan Necdet Takva mavi liste, Zahir Kandaşoğlu beyaz liste, Faruk Biner sarı liste, İzzet Çoban kırmızı liste, Hamdullah Koçhan yeşil listeyle yarışıyor. Seçim çalışmalarını son güne kadar sürdüren başkan adayları TSO üyelerini ziyaret ederek, seçildikleri takdirde hayata geçirecekleri projelerini anlatıp destek istediler.

VAN TSO TARİHÇESİ

Van Ticaret ve Sanayi Odası Remzi Perihan’ın başkanlığında 1961 yılında bir grup tacirin temellerini attığı ve bugün 15 bini aşkın üyesiyle ilimizin en önemli sivil toplum kuruluşlarının başında geliyor.

1961 yılının sonlarında ilk Yönetim Kurulu Başkanı Merhum Remzi Perihan ve bir grup iş adamı, Oda hizmet binasının olmaması nedeniyle faaliyetlerini ve toplantılarını kendi ofislerinde Vansesi Gazetesi’nde, Ruşen Altaylı’nın Shell petrolde yaparak Odanın tarihsel yolculuğunu başlatmışlardır.

Kentin her alanında daha aktif bir duruma gelme arzusunda olan Van Ticaret ve Sanayi Odası daha iyi hizmet verebilmek amacıyla 1965 yılında hizmet binasını yapmak üzere Cumhuriyet Caddesi üzerindeki şimdiki şehir parkı yan tarafındaki Vansesi Gazetesi binası arka kısmındaki arsayı ilk gayrimenkulünü alır. Oda bir yandan kurumsal yapısını oluştururken öte yandan kent sorunları ile de ilgilenmeye başlamıştır. 1970’li yıllarda Oda nihayet kendi mülkü olan arsada hizmet binasını Remzi Perihan başkanlığındaki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yapıp kendi binasına taşınmıştır. Artık kendisine ait hizmet binasında daha uygun çalışma ortamında ilimizin ekonomik ve sosyal sorunlarına çözüm bulma arayışları hızlanmıştır.

2000’li yıllara gelindiğinde her açıdan daha iyi koşullara sahip Oda artık Avrupa standartlarında hizmet vermeye başlamıştır. 2007 yılında akreditasyon süreci başlayan Van Ticaret ve Sanayi Odası denetimleri başarıyla geçerek akredite olan ilk elli oda arasında yerini almıştır. Yine bu dönemde kaliteli hizmet anlayışını yaptığı yeni ve modern alt yapıya sahip hizmet binası ile taçlandırmıştır.

Dolu dolu geçen 60 yıllık tarihi içerisinde ülkemizin ve ilimizin sosyal ve ekonomik hayatına duyarsız kalmayan, üstlendiği misyonu başarıyla yerine getiren Van Ticaret ve Sanayi Odası bugün olduğu gibi bundan sonra da üyeleriyle birlikte ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatına değer katmaya devam edecektir.

Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın kuruluşunda emeği geçen tüm sanayici ve iş insanlarımızı kutluyor ebediyete intikal edenlere Allah’tan rahmet dileriz. Mekanları cennet olsun. Yapılacak seçimlerde tüm başkan adaylarına başarılar dileriz.

Bakmadan Geçme