• Haberler
  • Güncel
  • VAN TÜRK MUSİKİ DERNEĞİ 25. SANAT YILINA HAZIRLANIYOR

VAN TÜRK MUSİKİ DERNEĞİ 25. SANAT YILINA HAZIRLANIYOR

1993 yılında kurulan Van Türk Musiki Derneği, kuruluşunun 25. sanat yılını özel konserle kutlayacak. 25. Sanat Yılı Konser çalışmaları dernek binasında başladı.

Burhan Ergin

Her yıl düzenlediği konserler ile büyük beğeni toplayan 1993 yılında resmi kuruluşunu tamamlayan Van Türk Musiki Derneği kuruluşunun 25. sanat yılı olan 2018’e hazırlanıyor. Eski, yeni birçok eser ile 25. Sanat Yılı Konseri’nde dinleyicileri ile birlikte kuruluşunu kutlayacak olan  Van Türk Musiki Derneği kuruluşundan bugüne kadar 600’ün üzerinde eser icra etmenin gururunu yaşıyor. Van Türk Musiki Derneği  25. Sanat Yılı Konser çalışmaları Şef Ekrem Altıntaş yönetiminde İpekyolu üzeri Adliye Sarayı yanı Tuşba Belediyesi yerleşkesinde yer alan prefabrik binasında başladı. 

“25. SANAT YILI KONSERLE  KUTLANACAK”

Konser ve dernek ile ilgili  bilgi veren Van Türk Musiki Derneği Başkanı Zerrin Akköprü Eskitaşçıoğlu, “Van Türk Musiki Derneği olarak 2018 yılında 25 yaşına ulaşıyoruz. Yıl dönümü mutluluğumuzu değerli musikişinas hemşehrilerimizle birlikte paylaşacağız.  25. Sanat Yılı Konseri startını verdik. Derneğimiz öğrenci, öğretmen, doktor, eczacı, asker, polis, işçi, emekli, memur, imam ve daha sayamayacağım birçok meslek grubundan insanlardan oluşuyor. Van Türk Musiki Derneği olarak bu zamana kadar çok güzel konserler düzenledik. Derneğimizde birçok meslek grubundan onlarca insan var. Buraya gelenlerin seslerinin güzel olması, nota bilmeleri gerekmiyor. Böyle bir şartımız yok. Derneğimizin faaliyetlerine katılan yeni arkadaşlarımız var.  Sanat müziğinde yeni yeteneklerin çıkması ve yeni eserlerin seslendirilmesi için çaba sarf ediyoruz” dedi.

“VAN'IN ÖZEL KONSERVATUVARI GİBİ FAALİYETLER YÜRÜTÜYORUZ”
Van Türk Musiki Derneğinin 1993 yılının Ekim ayında kurulduğunu belirten Zerrin Akköprü Eskitaşçıoğlu, “Kuruluşumuzdan itibaren müzik çalışmalarımıza ilk günkü disiplin ve heyecanla devam ediyoruz. Derneğimiz tüzel kişilik kazanmadan önce çalışmalarını çeşitli mekanlarda sürdürmüş ve bu çalışmalarda Türk Müziğinin genç nesillere aktarılmasında büyük mesafeler kat etmiştir. Belli bir düzeye ulaşıldıktan sonra çalışmalarımızı daha geniş kitlelere ulaştırmak ve en az Van halkının birebir müzikle kucaklaşmasını sağlamak için Dernek kurulması aşamasına geçilmiştir. Kurucu üye olan Fikret Paköz,Dr. Hanefi Özbek, Zerrin Akköprü, Aydın Adıyan, Korkmaz Karabulut, Mehmet Gedik, Kubilay Cabir ve Hasan Tekin’in girişimleri sonucu 1993 yılında Van Türk Musiki Derneği adı altında bir dernek kurularak çalışmaların bu çatı altında yapılmasına başlanılmıştır. Van’ın özel konservatuvarı anlayışıyla  faaliyetler yürüten Van Türk Musiki Derneği 25. sanat yılı bu nedenle bizler kadar Van'ımız  için de büyük bir anlam ifade etmektedir. Çeyrek asrı bulan  musiki çabalarımızı özel konserle taçlandıracağız.  ” diye konuştu.

“MÜZİĞE GÖNÜL VERENLERİ DERNEĞİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Kuruluşundan bugüne kadar 600’den fazla eseri  seslendirdiklerini  belirten Koro şefi Ekrem Altıntaş da, “Derneğimizde yaklaşık dört yüzden fazla insan bu dernek çalışmalarına katılmıştır.  Derneğimiz her yıl kentimiz  başta olmak üzere, bağlı ilçelerde ve diğer illerde de konserler vererek kültürümüze önemli katkılar sağlamıştır. Yarım asırlık süre içinde   600’den fazla eser ile değerli dinleyicilerimizin karşısına çıktık. Derneğimiz her yıl Eylül ayında başlayıp Haziran ayında sona eren bir sezon periyodunda haftanın belirli günlerinde çalışmalar yapmakta ve her sezon ortalama 4-5 konser icra etmektedir. 25. Sanat  Yılı  Özel Konseri çok farklı olacak.   Derneğimizde ayrıca dönemsel olarak Gençlik ve Türk Halk Müziği, engelli, çocuk koroları kurularak konserler verilmiştir. Musikimizin genç kuşaklara aktarılması yönünde başarılı çalışmalar yapan derneğimiz çalgı aleti konusunu da ihmal etmemiştir.2018’de 25. Sanat Yılı Konseri ile değerli musiki sevenlerin karşısına birbirinden seçkin eserlerle çıkacağız. Müziğe gönül veren, yeteneği olan olmayan herkesi derneğimizin çalışmalarına katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme