Van TYSD'den öğrencilere kaban ve bot yardımı

Türkiye Yardım Sevenler Derneği (TYSD) Van Şubesi öğrencilere kışlık kaban ve bot yardımı yaptı.

Evren Doğruer

 

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Van Şube Başkanı Sinan Atmaca ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ederek, öğrencilere giyim yardımında bulundu.

 

"Bağışçılarımıza teşekkür  ediyoruz"

Yapılan yardımların öğrencileri çok sevindirdiğini belirten Sinan Atmaca, "Türkiye Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda kalan dünya güzeli kızlarımızın yanındaydık. Geleceğimizin teminatı, aydınlık yarınlarımızın müjdecisi yavrularımıza 141 adet kışlık bot ve kaban dağıttık. Şube olarak, emeği geçen bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Öğrencilere giyim yardımında bulunduklarını ifade eden Atmaca, “Türkiye’de 146 şubesi olan ve 400’ün üzerinde sabit tesisi olan Türkiye Yadım Sevenler Derneği olarak öğrencilerimize giyim yardımında bulunduk. Derneğimiz Van’da 44 yıl önce kuruldu. Sayısız güzel projelere imza attık.  Tamamen insan ,sağlık,eğitim odaklı bir hayır kurumuyuz. Hizmetini devletin milli ve manevi değerleri paralelinde yapan kamu yararına bir dernektir. 32 yıl önce büyük zorluklarla yapımına destek verdikleri Türkiye Yardım Sevenler Derneği ilköğretim okulu hizmete açarak büyük bir açığı kapatmıştı. Okulun ismini Türkiye Yardım Sevenlker Derneği Anadolu Lisesi yapıldı. 2011 yılında yaşanan depreme dayanamayınca yıkıldı,ama Milli Eğitim Müdürlüğü bu anlamlı hizmete vefa örneği gösterdi,okulun adı başka bir mekanda yaşamaya devam etti. Binlere varan yüksek öğrenim öğrencisine verdiği burslar, köylere kadar varan giysi eğitim malzemesi, şehit ailelerine zamanında verdiği destekler, anlayacağınız toplumun tam ortasındaki sessiz ve masum bir dernektir. Türkiye Yardım Sevenler Derneği, her yıl Van’a diğer illerden düzenlenen dernek turizm turları ile kültür elçisi misyonuna da hizmet etmektedir. Bu sessiz kahramanları kutluyorum başarılarının devamını diliyorum. Dernek olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bakmadan Geçme