VAN VAKFI 'YENİ OLUŞUM' DEDİ

Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Olağan Genel Kurulu İstanbul Rescate Oteli'nde yapıldı. Çekişmeli ve demokratik ortamda yapılan seçimi 109 oy alan Nizamettin Ağar'ın Yeni Oluşum Grubu listesi kazandı. Büyük ilgi gören seçime Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, Van eski Valisi Abdulkadir Sarı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt, çok sayıda Vanlı iş adamı katıldı.


Vansesi Haber Merkezi/İstanbul

Van Vakfı Genel Başkanı seçilen Nizamettin Ağar seçim sonrası teşekkür konuşması yaptı. Bütün Vanlıları içtenlikle kucaklayacaklarını belirten Ağar, Değişim Grubu listesinde yer alan adayların görüş, önerileri ve tecrübelerinden yararlanacaklarını, seçimde kaybedenin olmadığını Van Vakfı ve Van'ın kazandığını, bundan sonra Van Vakfı ve Van için başarılı hizmetler gerçekleştirmek üzere çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

İstanbul Van Kültür ve Dayanışma Vakfı ( Van Vakfı)  Olağan Genel Kurulu yapıldı. Müjdat Çelik'in Değişim Grubu listenin yarıştığı, çekişmeli, demokratik ortamda tamamlanan seçimi 109 oy alan Nizamettin'in Ağar'ın Yeni Oluşum Grubu listesi kazandı. Müjdat Çelik’in Değişim Grubu listesi 91 oy aldı.

İstanbul Rescate Otel'de gerçekleştirilen genel kurul divan başkanı ve üyelerinin seçimiyle başladı. Divan başkanlığına Oğuz Gülay, kâtip üyeliklere Yusuf Tuncil, Zeynel Abidin Avcı oy birliğiyle seçildi. Kayseri'de terör saldırısında şehit olan askerler ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından istiklal marşının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

Büyük ilgi gören Van Vakfı seçimine Van Valisi İbrahim Taşyapan, İstanbul Valisi, Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Lezgin Botan, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Doğan,  Van eski Valisi Abdulkadir Sarı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Bozkurt, mütevelli heyet, dernek başkanları, çok sayıda Vanlı işadamı ve misafir katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Van Vakfı Değişim Grubu başkan adayı Müjdat Çelik seçimin Van ve Vanlılar için hayırlı olması temennisinde bulunarak genel kurula katılan konuklara ve üyelere teşekkür etti.  Yeni Oluşum Grubu başkan adayı Nizamettin Ağar yaptığı konuşmada seçimin sonucunda kaybedenin olmayacağı kazanının Van olacağını, hizmet yapmak üzere göreve talipli olduklarını söyledi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Lezgin Botan YYÜ Rektörü Prof Dr. Peyami Battal, Van TSO Başkanı Necdet Takva, Van OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt ve üyelerden İlhan Kubilay,  Sabri Donat, Ömer Gülüştür, Dr. Özçelik Okayer Van Vakfı ile ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdiler.

Van Vakfı Olağan Genel Kurulunda 203 üye oy kullandı. Yapılan sayımda 3 oy geçeriz sayılırken Nizamettin Ağar'ın Yeni Oluşum Grubu listesine 109 oy, Müjdat Çelik'in Değişim Grubu listesi 91 oy aldı.

YÖNETİM KURULU LİSTESİ

Nizamettin Ağar

Bedrettin Gökçenay

Suat Narin

Mehmet Tepe

Hatice Şule Gökırmak

Ceren Kubilay

Oğuzhan Demir

Hasan Aydinç

Hamdullah Şevli

Ekrem Elalmaç

Sevgi Başıbüyük

Süleyman Dilmaç

Evrim Rızvanoğlu

Mehmet Avcı

DENETİM KURULU LİSTESİ

Burhanettin Gülte

Reşat Ebiri

Seyithan İzci

Cenap Tuncer

Fidan Coşkun

DİSİPLİN KURULU LİSTESİ

Suat Tunç

Onur Çeliker

Nazlı Arar

İhsan Tuncil

Cafer Kanpolat

Sabri Altun

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme