Van Vakfı seçiminden izlenimlerim

1993-94 futbol sezonuydu. Vanspor 1. Lig Play-Off grubuna yükseltmişti.

1993-94 futbol sezonuydu.

 

Vanspor  1. Lig Play-Off grubuna yükseltmişti. 

 

Van Atatürk Şehir Stadyumunda ilk maçında konuk ettiği güçlü rakibi Sakaryaspor'u yenen Vanspor  iyi bir başlangıç yapmıştı.

 

İkinci maç İstanbul'un köklü ve güçlü takımlarından Bakırköy spor ile deplasmanda Bakırköy Şenlik köy Stadyumunda oynanacaktı.

 

Maddi yokluk içinde mücadele eden Vanspor'un masraflarını azaltmak, birlik beraberlik içinde tüm Vanlıların desteğini almak amacıyla Vanspor Basın Sözcüsü ve Genel Sekreter olarak çalışmaları yürütmek üzere maça bir hafta kala İstanbul'a geldim.

 

Rahmet ve saygıyla andığım Celalettin Tüfekçi ağabeyimizde tüm Vanlılar gibi 1. Lig'e yükselme heyecanı içindeydi.

 

O dönem Van Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın kuruluşunu tamamlayan Celalettin ağabey Marmara Üniversitesi Haliç yerleşkesinde İstanbul'daki Vanlı iş insanları ve bürokratların katılımıyla bir akşam toplantı düzenledi.

 

Toplantıda heyecan, güç ve moral veren konuşması sonrası Vanspor olarak kendilerinden neler beklediğimizi sordu.  Başta maddi olmak üzere Vanspor'un her türlü desteğe ihtiyacı olduğunu anlattım.

 

Celalettin ağabey, Vanlı hemşerilerimizin gönüllü katılımıyla benim de içinde bulunduğum organizasyon komitesi kurarak yapılması gerekenleri söyledi. İmkânı olan olmayan herkes Vanspor'a samimiyetle sahip çıktı. Komite kısa sürede yaptığı özverili çalışmalarla Vanspor'un İstanbul deplasman masraflarının tamamını karşılayarak önemli katkı sağladı.  Öyle ki hayatında maça gitmeyen mütedeyyin Vanlılar dahi Vanspor için düzenlenen gecede bir araya gelerek maddi katkıda bulundular.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme