VAN VAKFI STANDINA BÜYÜK İLGİ

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin barış, dostluk ve kardeşlik festivali Yöreler Renkler'in 4'üncüsü devam ediyor. Festivalde stant açan Antalya Van Vakfı, Van'ın ürünlerini tanıttı.

Vansesi Haber Merkezi

 

Muratpaşa Belediyesi barış, dostluk ve kardeşlik temasıyla düzenlediği Yöreler Renkler Festivali, 4'üncü kez Antalyalılarla buluştu. Aralarında Ukrayna ve Rusya'nın da bulunduğu 58 hemşeri, yöre, kültür, dayanışma ve kültür derneğinin katılımıyla Muratpaşa Belediyesi Kent Meydanı'nda başlayan festivalin ilk gününde kent sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Saat 17.00'de katılımcı derneklerin stantlarının açılmasıyla başlayan festivale Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı, Aydın Özer, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Antalya Van Vakfı Başkanı Hulki Tuncer, Antalya Van Vakfı Kadınlar Kolu ve Yönetim Kurulu Üyesi Başkanı Serpil Dede ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Festivalde Antalya Van Vakfı tarafından sergilenen Van ürünleri yoğun ilgi gördü.

Antalya Van Vakfı Kadınlar Kolu Başkanı Serpil Dede, festivalde Van'ı en iyi şekilde tanıttıklarını, Van'ın yöresel ürünlerine çok büyük rağbet olduğunu belirterek, "Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen renkler yöreler festivalinde Van Vakfı olarak bizde stant açtık. İlk gün hem Van'ımızı tanıtıp hem de yöremizin ürünlerini satarak Vakfımıza katkıda bulunduk. Festivalin ilk gününü çok güzel bir şekilde geçirdik. Bir hafta boyunca Van'ı tanıtmaya çalışacağız. Burada Van'ımızın çok güzel bir tanıtım oluyor. Van'ımızın geleneksel çerez'i olan gavurgayı bütün festivale katılanlara dağıttık. Antalya'da yani Vantalya'da yaşayan tüm halkımıza hizmet sunuyoruz. Gerek Antalya'ya gerekse Antalya dışındaki Vanlı ve Van hayranlarını 8 numaralı standımıza davet ediyoruz. Başta Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’a, Van Vakfı Başkanı Hulki Tuncer'e, Vâkıfımıza hizmeti geçen tüm arkadaşlarımıza ve hemşehrilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme