VAN VALİLİĞİ 15 TEMMUZ PROGRAMINI AÇIKLADI

Van Valiliği, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yıl dönümü programını duyurdu.

Vansesi Haber Merkezi

Van Valiliği’nin 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4.  yıl dönümü  programı belli oldu. Açıklamaya göre, kamu kurumları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi(Van YYÜ)  ve sivil toplum kuruluşları çeşitli etkinlik düzenleyecek. Valilik tarafından düzenlenen ve 6 güne yayılan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma etkinlikleri 10 Temmuz'da başladı. 16 Temmuz'da son bulacak. Resmi tatil olan 15 Temmuz günü tüm kurum ve kuruluşlar Türk bayraklarıyla donatılacak. Tüm dünyayı sarsan koronavirüs nedeniyle vatandaşlar maske takarak etkinliklere katılacak.

15 Temmuz hain darbe girişiminin 4'üncü yılında ülke genelinde olduğu gibi Van’da da birçok etkinlik düzenlendi.
15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan hain darbe girişiminin dördüncü yılında Van Valiliğince hazırlanan Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı kapsamında 14 Temmuz Salı günü 08.00 -17:00 saatleri arasında Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Fakültesi, 15 Temmuz Şehitler Parkı, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi bahçesi ve Park AVM’de resim sergileri düzenlenecek. Aynı gün saat 15.30-16:00 saatleri arasında valilik önünde vatandaşlara 15 Temmuz şehitleri adına ağaç dağıtılacak, 16:30-17:30 saatleri arasında ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından masa tenisi turnuvası finali yapılacak.

ŞEHİTLER İÇİN DUA OKUNACAK

15 Temmuz Çarşamba günü  Van’daki tüm camilerde 15 Temmuz Şehitleri için Kuran-ı Kerim ve Mevlid-i şerif okutulacak, 08:00-17:00 saatleri arasında Büyükşehir Belediyesi önünde, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde, Van TSO binasında Dursun Odabaş Tıp Fakültesinde ve Edremit Kent Meydanında resim sergileri düzenlenecek.   Aynı gün saat 13:00’da Akköprü Mezarlığında şehit kabirleri ziyaret edilirken, saat 14:30’da 15 Temmuz Şehitler Ormanında şehitler anısına ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Saat 19:00’da Akköprü Parkı’nda Atletizm Federasyonu tarafından 15 Temmuz Anma Koşusu düzenlenecek. Saat 21:00’da protokol, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla İskele Öğretmenevi önünden 15 Temmuz Parkı'na “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” yürüyüşü gerçekleştirilecek.

 15 Temmuz Parkı'nda  Kuran-ı Kerim tilaveti   okunarak devam edecek  programda 15 Temmuz video gösterimi yapılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video konferansla bağlanarak günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirilecek program müzik dinletisi, protokol konuşmaları sela okunması ile son bulacak.

 

Bakmadan Geçme